Vuur!

bezieling en betrokkenheid in de Nederlandstalige letteren

De Nederlandse en Vlaamse literatuur heeft de nodige hemelbestormers voortgebracht. Schrijvers die niet met hun rug naar de samenleving gingen staan, maar die meenden dat hun ideeën, geschriften en acties het verschil konden maken. Hun vervoering leverde bezielde boeken op.
In 'Vuur!' bloemleest A.H.J. Dautzenberg Nederlandstalige schrijvers die het maatschappelijk engagement niet schuwden. Van Multatuli tot Dimitri Verhulst en van Carry van Bruggen tot Charlotte Mutsaers. In een tijd waarin engagement een vies woord lijkt, en waarin schrijvers ook regelmatig te weinig maatschappelijke betrokkenheid wordt verweten, is 'Vuur!' een hommage én een aansporing.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025445690
Pagina's
Onbekend
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 137 mm x 30 mm
Gepubliceerd
november 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dautzenberg biedt in Vuur een staalkaart van Nederlandse geëngageerde schrijvers vanaf de 16e eeuw tot nu. Zijn selectie is indrukwekkend in omvang en volledigheid. Daarbij laat hij zich, zoals van hem verwacht mag worden, niet belemmeren door enig vooroordeel. - Brabant Cultureel