Waanzin

Bijtende satire over een alternatief Amerika waar de cultuuroorlogen zijn doorgeschoten, en waar over verschillen in menselijke intelligentie bij wet niet meer mag worden gepraat.
In een alternatief maar verontrustend realistisch Amerika mag er niet meer worden gerept over verschillen in menselijke intelligentie, op straffe van cancelling – of erger. Toetsen, cijfers, beroepskwalificaties doen er niet meer toe. Studenten kunnen achteroverleunen, want ze zijn automatisch verzekerd van een diploma. Dat ze overigens toch niet meer nodig hebben. Pearson Converse, docent Engels aan een universiteit, is allergisch voor dogma’s. Ze kan de aantasting van haar gezag in de les nauwelijks verdragen, laat staan het feit dat het hele land naar de verdoemenis gaat. Een bijkomend probleem: Pearson is beslist niet op haar mondje gevallen. Met alle gevolgen van dien voor een levenslange vriendschap, haar carrière en haar gezin.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025475680
  • Pagina's: 384 pagina's
  • Vertaler: Karina Santen, Marian van der Ster

Dit boek in de media

'Een nieuwe Shriver! Ik verheug me er altijd weer op. Op wie of wat richt ze dit keer haal pijlen? Ze is zo'n schrijver die je meteen herkent. Niemand die zich zo slecht achter haar fictie weet te verbergen als Lionel Shriver. En gelukkig maar. Wat is ze scherp, grappig en slim. [...] Deze roman laat je huiveren, grinniken én nadenken.'

Trouw Letter & Geest

Lionel Shriver

Lionel Shriver

Lionel Shriver schreef onder andere de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, bekroond met de Orange Prize en in 2012 succesvol verfilmd. Eerder verschenen ook de romans De weg van de meeste weerstand, Tot de dood ons scheidt en de essaybundel Tegendraads.

Eind aprili 2024 verschijnt Waanzin.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights