Waarom China mij twee dochters schonk

over bevolkinsbeleid en adoptie

In 2001 en 2004 kreeg Martijn Roessingh in China zijn adoptiekinderen overhandigd. Zijn eerste dochter was bij de overdracht tien maanden oud, zijn tweede dochter zeventien maanden. Over hun achtergrond wist hij niets. Om daar meer over te weten te komen gaat hij opnieuw naar China. In zijn zoektocht naar de herkomst van zijn kinderen ontdekt hij de soms bizarre gevolgen van de Chinese bevolkingspolitiek. Hij ontmoet moeders die hun baby hebben weggelegd, kinderen die zijn afgestaan, medewerkers van tehuizen, pleegouders, politieagenten, bevolkingsambtenaren en wetenschappers.<br/>Stukje bij beetje ontrafelt hij het raadsel waarom zijn kinderen ter adoptie zijn afgestaan. Hij onderzoekt de plekken waar ze zijn gevonden, spreekt de mensen bij wie ze hun eerste levensmaanden hebben doorgebracht en vraagt zich af of ze verhandeld zijn. Hij ontdekt dat de bevolkingspolitiek die dit allemaal in gang heeft gezet is geïnspireerd op het werk van Nederlandse wetenschappers. Maar slaagt hij er ook in de biologische ouders van zijn dochters te vinden?<br/><br/><br/><br/>Martijn Roessingh (1965) is sociaal-geograaf en werkt sinds 1998 als journalist op de buitenlandredactie van dagblad Trouw. Eerder publiceerde hij een proefschrift over etnische conflicten in Europa.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045016276
  • Pagina's: 286 pagina's

Dit boek in de media

'Een boek wat zeker voor adoptieouders aan te bevelen is en misschien een boek wat onze kinderen op latere leeftijd een stuk inzicht in hun geschiedenis kan geven.' - China Adoptie Bieb 'Dit mooie boek is met warmte en bewogenheid geschreven.' - Nederlands Dagblad 'Intrigerend en ontroerend boek.' - BOEK

Boek

'Hij biedt een schokkend kijkje achter de schermen van de tehuizen en het Chinese bevolkingsbeleid. Met engelengeduld en diplomatie peutert hij waardevolle informatie los. Hij komt zelfs dicht bij de geboorte-ouders. Zoeken heeft dus wel zin. een opbeurende gedachte voor adoptieouders en hun kinderen.' - Esta Martijn Roessingh was te gast bij het Radio 5 programma Oba Live. U kunt hier de uitzending bekijken.

Radio 5

Ook was Martijn Roessingh te gast bij het Radio 1 programma AVRO De Praktijk. U kunt hier de uitzending beluisteren.

Radio 1

Schokkende reportage over China’s bevolkingsbeleid

Martijn Roessingh

Martijn Roessingh

Martijn Roessingh (1965) is sociaal-geograaf en werkt sinds 1998 als journalist op de buitenlandredactie van dagblad Trouw. Eerder publiceerde hij een proefschrift over etnische conflicten in Europa. In 2009 verscheen Waarom China mij twee dochters schonk. Zijn laatste boek schreef hij samen met Perdiep Ramesar en ging over mensenhandel, Slaven in de polder (2011).

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights