Waarom ras ertoe doet

Afua Hirsch

de verholen waarheid over identiteit

Afua Hirsch is geboren en getogen in Engeland. Dat geldt ook voor haar ouders, haar zuster, haar man, haar dochter en de meeste van haar vrienden. Maar waarom blijven mensen dan vragen waar ze vandaan komt? Er is iets wat zij en haar naasten delen, schrijft Hirsch: ‘De reden is simpel: het gaat over onze huidskleur. We zijn allemaal opgegroeid in het besef 'anders' te zijn.’ Dit boek gaat over de reden waarom dat ertoe doet. Volstrekt open, onderzoekend en subtiel verweeft Hirsch de verhalen over de raciale kloof met haar eigen levensverhaal. Ze legt uit hoe die kloof is ontstaan en hoezeer die nog steeds wordt ontkend, en ze pleit voor verandering. Waarom ras ertoe doet is een boek voor iedereen die de waarheid wil horen over de maatschappelijke betekenis van ras en identiteit, de verborgen strijd over de nationale identiteit, over de identiteitscrisis waarin de Europese samenlevingen zich bevinden. En het is ook en vooral een boek over de vraag waarom we het zo ongelofelijk ingewikkeld vinden om over ras te praten.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033365
Pagina's
Onbekend
Type
Paperback / softback
Vertaler
Toon Dohmen
Afmeting
210 mm x 135 mm x 30 mm
Gepubliceerd
april 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Hirsch legt haarfijn uit waarom de rol van racialiteit ontkennen een slechte oplossing is.’ – Nederlands Dagblad

‘Een erg goed geschreven, intelligent en constructief boek […] dat uitnodigt tot identificatie.’ – Melle Derksen, Linnaeus Boekhandel in Het Parool

[E]en must-read’ – Dipsaus.org 

‘Afua is een waardevolle stem in onze multiculturele werkelijkheid.’ – Rob van Essen, TussenRuimte