Waarom ras ertoe doet

de verholen waarheid over identiteit

Auteur: Afua Hirsch
Voor iedereen die de waarheid wil horen over de maatschappelijke betekenis van ras en identiteit, en waarom het zo ongelofelijk ingewikkeld is om erover te praten.
Afua Hirsch is geboren en getogen in Engeland. Dat geldt ook voor haar ouders, haar zuster, haar man, haar dochter en de meeste van haar vrienden. Maar waarom blijven mensen dan vragen waar ze vandaan komt? Er is iets wat zij en haar naasten delen, schrijft Hirsch: ‘De reden is simpel: het gaat over onze huidskleur. We zijn allemaal opgegroeid in het besef 'anders' te zijn.’ Dit boek gaat over de reden waarom dat ertoe doet. Volstrekt open, onderzoekend en subtiel verweeft Hirsch de verhalen over de raciale kloof met haar eigen levensverhaal. Ze legt uit hoe die kloof is ontstaan en hoezeer die nog steeds wordt ontkend, en ze pleit voor verandering. Waarom ras ertoe doet is een boek voor iedereen die de waarheid wil horen over de maatschappelijke betekenis van ras en identiteit, de verborgen strijd over de nationale identiteit, over de identiteitscrisis waarin de Europese samenlevingen zich bevinden. En het is ook en vooral een boek over de vraag waarom we het zo ongelofelijk ingewikkeld vinden om over ras te praten.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045033365
  • Vertaler: Toon Dohmen

Dit boek in de media

‘Hirsch legt haarfijn uit waarom de rol van racialiteit ontkennen een slechte oplossing is.’ – Nederlands Dagblad

Nederlands Dagblad

‘Afua is een waardevolle stem in onze multiculturele werkelijkheid.’ – Rob van Essen, TussenRuimte

‘[E]en must-read’ – Dipsaus.org 

‘Een erg goed geschreven, intelligent en constructief boek […] dat uitnodigt tot identificatie.’ – Melle Derksen, Linnaeus Boekhandel in Het Parool

Parool

Afua Hirsch

Afua Hirsch

Afua Hirsch (1981) is schrijver, journalist, presentator en jurist gespecialiseerd in strafrecht en internationaal recht. Ze was werkzaam als ontwikkelingswerker op het gebied van de mensenrechten en correspondent van The Guardian in Accra, Ghana. 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights