Waarom vrouwen minder verdienen

en wat we eraan kunnen doen

Hoe komt het dat vrouwen nog altijd veel minder verdienen dan mannen? En wiens schuld is dat eigenlijk? Sophie van Gool zet feiten en fabels op een rij, en laat zien dat het hoog tijd is voor actie.
Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk. In een werkend leven lopen zij gemiddeld €300.000,- mis. En ze stromen amper door naar topfuncties: er zijn in Nederland meer directeuren met de naam Peter dan vrouwelijke directeuren. Gelukkig hebben de politiek en het bedrijfsleven steeds meer oog voor gendergelijkheid. Maar het blijft bij paneldiscussies, Instagramposts en beleidsnotities, constateert Sophie van Gool. Echte actie blijft uit. We richten de aandacht liever op het individu: vrouwen werken toch vaker in deeltijd, en in sectoren die minder goed betalen? Moeten ze niet eerst zelf veranderen? In dit boek rekent Van Gool af met mythes en meningen. Ze roept iedereen op om de feiten onder ogen te zien en nu eens echt werk te maken van gelijke beloning.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook
Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047018056
  • Pagina's: 288 pagina's

Dit boek in de media

'Een belangrijk boek (…) Van Gool toont zich een vaardig mythbuster, ze ontkracht met goede onderbouwing en sterke argumenten de vele beweringen die je maar al te vaak hoort.’

Managementboek Magazine

Sophie van Gool

Sophie van Gool

Sophie van Gool (1991) is econoom en ondernemer met als missie om de loonkloof te dichten. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke kansen en gelijke beloning op de arbeidsmarkt. Ze is columnist voor ‘Het Financieele Dagblad’ en medepresentator van de podcast ‘I’m Speaking’. Van Gool werd door LinkedIn uitgeroepen tot een van de Top Voices van 2020.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights