Wijzer in de toekomst

Jan Nekkers

werken met toekomstscenario's

BUSINESS BIBLIOTHEEK
Er zijn veel boeken over toekomstscenario's, maar doorgaans zijn die erg abstract en theoretisch. Wijzer in de toekomst: werken met toekomstscenario's is het eerste boek dat u op een praktische, eenvoudig toepasbare manier laat zien waaraan u moet denken als u scenario's voor uw bedrijf wilt gebruiken of schrijven. Dit boek helpt u te bepalen f u scenario's wilt gebruiken, en zo ja, welk type. Het kan zijn dat u ze zelf gaat schrijven; ook daarbij bewijst dit boek geode diensten. Stap voor stap wordt aangeven hoe u een scenariotraject kunt opzetten en uitvoeren. Per Stap worden de do's & don'ts en mogelijke valkuilen aangegeven. Voor alle beleidsmakers die geen extern bureau of eigen afdeling scenarioplanning (willen) hebben, is dit verplichte literatuur.
Jan Nekkers studeerde politicologie aan de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam. Hij was onder meer werkzaam als stafmedewerker bij de wiardi Beckman Stichting, als beleidsadviseur bij de PvdA en als organisatieadviseur. Hij is oprichter van Futureconsult.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047001010
Pagina's
223
Type
Paperback / softback
Afmeting
220 mm x 140 mm x 22 mm
Gepubliceerd
februari 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Wijzer in de toekomst is een lekker praktisch boek [...]. Als ik een rapportcijfer mag geven: een negen. Zon boek dat je langzaam leest omdat je wilt dat het nog niet uit is. Waar je je in de auto op verheugt, omdat je er vanavond weer een hoofdstuk uit zult lezen. – Communicatie

[Nekkers] schetst in zijn uitstekende handleiding hoe een onderneming aan de hand van toekomstscenarios betere beslissingen kan nemen. [...] Het behoort tot de beste managementboeken van 2007. ★★★★★ – Management Scope

Wijzer in de toekomst is een handvat voor scenariodenken, ontdaan van theoretisch geleuter. – Het Financieele Dagblad

De uitwerking is praktisch gericht en beslist hanteerbaar voor zowel kleinere als grotere ondernemers. – NBD/Biblion