Wildgroei

Auteur: Nina Lykke
Na het opduiken van haar oude vlam Bjørn verandert het voortkabbelende leven van huisarts Elin op slag. ‘Wildgroei’ is een scherpzinnig, vilein en oergeestig portret van een vrouw in midlifecrisis.
‘Wildgroei’ van Nina Lykke is een scherpzinnig, vilein en oergeestig portret van een vrouw in midlifecrisis. Huisarts Elin slaapt op de onderzoeksbank in haar spreekkamer in Oslo, waar haar patiënten al twintig jaar lang de hele dag binnenstromen met hun kwaaltjes en neuroses. Elin had ook al twintig jaar lang een prima huwelijk met Aksel, in een prima rijtjeshuis gelegen in een prima buurt. Ze hadden zo prima verder gekund, als Elins oude vlam Bjørn niet was opgedoken op Facebook. De roes van goedkope wijn wordt in eerste instantie vervangen door de opwinding van huwelijkse ontrouw, maar nu overdenkt Elin vanuit haar praktijk noodgedwongen haar huwelijk, en fileert ze zowel haar eigen keuzes als het verwende gedrag van haar veeleisende patiënten.
Lees meer
12,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025459901
  • Vertaler: Paula Stevens

Nina Lykke

Nina Lykke

'Wildgroei' is de derde roman van de Noorse schrijver Nina Lykke (1965), en betekende haar internationale doorbraak. In Noorwegen werd de roman in 2019 bekroond met de Brageprijs. In dat jaar was 'Wildgroei' de op een na bestverkochte roman in Noorwegen. Hij stond maandenlang in de Noorse top 10; inmiddels zijn er meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. 'Wildgroei' verscheen februari 2021 in het Nederlands.

(Foto: Agnete Brun)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights