Zaza en de president

Auteur: Jan Brokken

Op een dag krijgt de ik-persoon uit Zaza en de president een even raadselachtig als verontrustend telefoontje: zijn vrouw, die in het politiek instabiele Burkina Faso verblijft, verkeert in moeilijkheden. Hij neemt onmiddellijk het vliegtuig naar Afrika, maar als hij aankomt, blijkt zijn vrouw verdwenen te zijn.

In Zaza en de president combineert Jan Brokken fantasie en werkelijkheid: het verhaal speelt zich af in de periode waarin de president van Burkina Faso, Sankara (1949-1987), door een jeugdvriend wordt afgezet en vermoord.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045029238
  • Pagina's: 208 pagina's

Dit boek in de media

‘De pioniersroman van de Nederlandse faction.’ – Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

‘Het beeld dat opgehangen wordt van Burkina Faso en van de hele situatie is bijzonder overtuigend. Met een combinatie van feitenkennis en persoonlijke ingrediënten heeft Brokken de juiste toon getroffen en schreef hij een meeslepend boek.’ – De Standaard

De Standaard

“Bij het lezen van de eerste bladzijden al dacht ik aan Camus; en nu hoop ik maar dat je dat geen belediging vindt. Het is althans als een compliment voor je schrijfwijze bedoeld, want die lijkt me, sinds je mooie Zee van vroeger nog verder ingedikt en meer 'effen' geworden – ondanks de kleurrijke stof. Voor de opbouw van de roman, en de spanning die dat wekt, heb ik bewondering. Het boek zou mijns inziens een Franse vertaling goed doorstaan. Werk rustig verder! Ik wens je goede critieken enz. Recht hartelijke groet.” – F.B. Hotz in een brief van 10 december 1988 aan Jan Brokken 

Jan Brokken

Jan Brokken

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam met onder meer 'De blinde passagiers', 'Mijn kleine waanzin', 'Baltische zielen', 'In het huis van de dichter', 'De vergelding', 'De Kozakkentuin' en 'De rechtvaardigen'. Begin 2020 verscheen 'Stedevaart'. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees, Frans, Duits, Deens en Italiaans. 'De rechtvaardigen' werd in 2020 bekroond met de Premio Tribùk dei Librai, de Prijs van Italiaanse boekverkopers. In de zomer van 2021 verscheen 'De tuinen van Buitenzorg', en in oktober 2022 verscheen het boek 'De kampschilders' .

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights