Zaza en de president

Jan Brokken

Op een dag krijgt de ik-persoon uit Zaza en de president een even raadselachtig als verontrustend telefoontje: zijn vrouw, die in het politiek instabiele Burkina Faso verblijft, verkeert in moeilijkheden. Hij neemt onmiddellijk het vliegtuig naar Afrika, maar als hij aankomt, blijkt zijn vrouw verdwenen te zijn.

In Zaza en de president combineert Jan Brokken fantasie en werkelijkheid: het verhaal speelt zich af in de periode waarin de president van Burkina Faso, Sankara (1949-1987), door een jeugdvriend wordt afgezet en vermoord.

€ 14,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045029238
Pagina's
208
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 18 mm
Gepubliceerd
januari 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘De pioniersroman van de Nederlandse faction.’ – Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

‘Het beeld dat opgehangen wordt van Burkina Faso en van de hele situatie is bijzonder overtuigend. Met een combinatie van feitenkennis en persoonlijke ingrediënten heeft Brokken de juiste toon getroffen en schreef hij een meeslepend boek.’ – De Standaard

“Bij het lezen van de eerste bladzijden al dacht ik aan Camus; en nu hoop ik maar dat je dat geen belediging vindt. Het is althans als een compliment voor je schrijfwijze bedoeld, want die lijkt me, sinds je mooie Zee van vroeger nog verder ingedikt en meer effen geworden – ondanks de kleurrijke stof. Voor de opbouw van de roman, en de spanning die dat wekt, heb ik bewondering. Het boek zou mijns inziens een Franse vertaling goed doorstaan. Werk rustig verder! Ik wens je goede critieken enz. Recht hartelijke groet.” – F.B. Hotz in een brief van 10 december 1988 aan Jan Brokken