Ze kwamen

Auteur: Armando
Omlaag

Ze kwamen hier voorbij.
De voetgangers gingen naar boven
en vonden hun vochtige sloep.

Ze zongen dwars door de gebouwen.
De voetgangers keken omlaag
en ontmoetten een nors gebeuren.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045704562
  • Pagina's: 156 pagina's

Dit boek in de media

Ze kwamen is een indrukwekkende bundel, met prachtige regels zoals 'De tijd maakt vlekken op de aardkorst' of 'Slechts wanhoop/kan dit versleten gestel verlossen'. Hier wordt de dichter voor zijn doen bijna dichterljk. Op andere momenten klinken weer de halve dialogen, de absurde situaties, de kortaffe zinnetjes, als losse schoten in de nacht.
Het bijzondere aan Armando' s werk is dat hij schrijft op schijnbaar emotieloze wijze. Dat maakt het vaak even onheilspellend als indringend
. - ***** Victor Schiferli in Het Parool

'Ze kwamen is een indrukwekkende bundel, met prachtige regels zoals 'De tijd maakt vlekken op de aardkorst' of 'Slechts wanhoop/kan dit versleten gestel verlossen'. Hier wordt de dichter voor zijn doen bijna dichterljk. Op andere momenten klinken weer de halve dialogen, de absurde situaties, de kortaffe zinnetjes, als losse schoten in de nacht. Het bijzondere aan Armando' s werk is dat hij schrijft op schijnbaar emotieloze wijze. Dat maakt het vaak even onheilspellend als indringend.' - ***** Victor Schiferli in Het Parool

Armando

 Armando

Armando (1929-2018) was schrijver en beeldend kunstenaar. Zijn verzameld proza verscheen in 2003 onder de titel 'Schoonheid is niet pluis'. Bij Atlas Contact publiceerde Armando de bundels ultrakorte verhalen 'De haperende schepping' (2003), 'Het wel en wee' (2005), 'Gedoe' (2006), 'Soms' (2007), 'Nee' (2008), 'Dierenpraat' (2008), 'Eindelijk' (2009) en 'Berlijn' (2009), over Armando's tijd in Berlijn in de jaren tachtig. 

In 2010 verscheen er voor het eerst na lange tijd weer poëzie van Armando. 'Gedichten 2009' werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2011. In februari 2011 volgde de bundel 'Ze kwamen'. 'Liever niet' is de titel van de poëziebundel die in april 2017 is verschenen. Zijn nieuwe poëziebundel 'Toch' is verschenen in september 2019.

Ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag verscheen in september 2014 'Ter plekke. Alle ultrakorte verhalen tot nu toe'.

(Foto: Herman Nijhoff)

Op 12 september 2014 is Armando geïnterviewd door Kunststof Radio naar aanleiding van zijn 85e verjaardag. Klik op de link hieronder om het interview terug te luisteren.

Interview met Armando door NTR Kunststof Radio

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights