Zee van rust

Emily St. John Mandel

In ‘Zee van rust’ van Emily St. John Mandel steekt Edwin St. Andrew in 1912 de Atlantische Oceaan over. Als hij in de woeste wildernis van British Columbia het bos in stapt, is het heel even volslagen duister en zingen er vioolklanken onnatuurlijk door de lucht. Twee eeuwen later reist de beroemde schrijfster Olive Llewellyn de aarde over, ver van haar huis in de tweede maankolonie, nietsvermoedend van een oprukkende pandemie. In Olives bestsellerroman komt een vreemde scène voor: een man staat in een galmende ruimte viool te spelen terwijl om hem heen de bomen van een bos oprijzen. Weer tweehonderd jaar later wordt detective Gaspery Roberts gevraagd om terug te reizen in de tijd om deze vreemde doublure te onderzoeken. Station Elf van Emily St. John Mandel stond op de shortlist van de National Book Award en is bekroond met de Arthur C. Clarke Award.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025472382
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Lucie Schaap
Afmeting
210 mm x 136 mm x 24 mm
Gepubliceerd
april 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een escheriaans spiegelpaleis van een roman’

- Trouw Letter & Geest

Emily St. John Mandel ‘blijkt hier geschiedenis, sciencefiction en filosofie te mengen tot een bijzonder avontuur.’

- Friesch Dagblad

Mandel gebruikt, [...] loepzuivere taal met treffende beschrijvingen en veelzeggende metaforen. [...] De verhaallijnen worden langzaam maar zeker slinks in elkaar geweven, en na de eindfase weet iedereen weer waarom Mandel zo’n succesvol auteur is. [waardering: vier sterren]

- Hebban.nl