Zee van rust

Een verhaal over kunst en tijd, liefde en pandemie, van de bekroonde bestsellerauteur van Station Elf en Het glazen hotel.
Wanneer Edwin St. Andrew in de woeste wildernis van British Columbia het bos in stapt, is het heel even volslagen duister en zingen er vioolklanken onnatuurlijk door de lucht. Twee eeuwen later reist de beroemde schrijfster Olive Llewellyn de aarde over, ver van haar huis in de tweede maankolonie, nietsvermoedend van een oprukkende pandemie. In Olives bestsellerroman komt een vreemde scène voor: een man staat in een galmende ruimte viool te spelen terwijl om hem heen de bomen van een bos oprijzen. Weer tweehonderd jaar later wordt detective Gaspery Roberts gevraagd om terug te reizen in de tijd om deze vreemde doublure te onderzoeken. Station Elf van Emily St. John Mandel stond op de shortlist van de National Book Award en is bekroond met de Arthur C. Clarke Award.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472382
  • Pagina's: 256 pagina's
  • Vertaler: Lucie Schaap

Dit boek in de media

'Mandel gebruikt, [...] loepzuivere taal met treffende beschrijvingen en veelzeggende metaforen. [...] De verhaallijnen worden langzaam maar zeker slinks in elkaar geweven, en na de eindfase weet iedereen weer waarom Mandel zo’n succesvol auteur is.' [waardering: vier sterren]

Hebban.nl

'Met haar nieuwe roman vertoont haar oeuvre steeds meer de trekken van een literair multiversum' - Humo's twaalf beste boeken van het jaar

Humo

‘Een escheriaans spiegelpaleis van een roman’

Trouw Letter & Geest

Emily St. John Mandel ‘blijkt hier geschiedenis, sciencefiction en filosofie te mengen tot een bijzonder avontuur.’

Friesch Dagblad

Emily St. John Mandel

Emily St. John Mandel

Emily St. John Mandel is geboren in Canada. Ze woont in New York en schrijft regelmatig voor 'The Millions'. Ze schreef eerder onder andere 'Station Elf', dat in 2015 werd bekroond met de Arthur C. Clarke Award, op de shortlist stond van de National Book Award en in 31 talen is vertaald. Haar roman 'Het glazen hotel' verscheen in mei 2020. In april 2022 verschijnt haar nieuwste roman 'Zee van rust'.

(Foto: Sarah Shatz)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights