Zelensky

de biografie

Een portret van de voormalige komiek en televisieproducent, die als president van Oekraïe, die tegen wil en dank, de harten van de wereldbevolking stal.

TIME's 2022 Person of the Year

Volodymyr Zelensky, de charismatische Oekraïense president die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne op 24 februari 2022 niet weg te denken is van de voorpagina’s en beeldschermen, weet met zijn vastberaden houding de Oekraïners en strijdkrachten te verenigen en motiveren. Zijn nietsontziende videotoespraken tegen staatshoofden en parlementen imponeren de wereld. Wie is deze man, die voorheen werkzaam was als komiek en televisieproducent?

De Oekraïense journalist Serhi Roedenko portretteert Zelensky als een talentvol persoon, die ondanks zijn onmiskenbare showkwaliteiten altijd vol ernst zijn pad heeft gekozen. Op Oudjaarsavond 2018 stelt Zelensky zich kandidaat voor het presidentschap en wint na een bewogen campagne. Roedenko laat zien hoe Zelensky – in weerwil van alle tegenslagen – langzaam maar zeker Oekraïne vooruit probeert te helpen, tot hij door de omstandigheden wordt gedwongen het spel te verleggen naar een ander doel: het voortbestaan van zijn land.

Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045047218
  • Pagina's: 224 pagina's
  • Vertaler: Roel Schuyt, Henky de Vries, Tobias Wals

Dit boek in de media

‘Het beschrijft de transformatie van een Joodse showbizzondernemer en schijtllollige tv-clown tot charismatische leider en kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede.’

AD Magazine

‘(…) 'Zelensky – De biografie' is alleen al fascinerend omdat zo duidelijk is wat de auteur voor en na 24 februari heeft geschreven. De toon kan van de ene op de andere pagina veranderen van cynisch in respectvol. Een situatie kan de manier waarop we naar iemand kijken volledig veranderen.’

De Volkskrant

Serhi Roedenko

Serhi Roedenko is een Oekraïense publicist en tv-presentator. Hij heeft een column voor Deutsche Welle en is hoofdredacteur van espreso.tv. Roedenko schreef eerder boeken over de Oekraïense politici Joesjtsjenko, Janoekovitsj en Timosjenko, die uitgroeiden tot bestsellers.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights