Zijn naam is klein

Piet Hein en het omstreden verleden

Een toegankelijke en levendige biografie van de avontuurlijke zeeheld Piet Hein, over de mooie en minder mooie kanten van de Gouden Eeuw
Piet Hein, zijn naam is klein, zijn daden bennen groot. Hij heeft gewonnen de Zilvervloot. Het wordt al eeuwenlang gezongen in Nederland, maar wie weet nog waarom?

Simon Rozendaals interesse voor Piet Hein werd gewekt nadat hij verhuisde naar de Rotterdamse wijk Delfshaven, en op een steenworp afstand van het geboortehuis van Piet Hein kwam te wonen. Hij raakte gefascineerd door het avontuurlijke leven van zijn voormalige buurjongen.

Piet Hein (1577-1629) klimt op tot admiraal, wordt een van onze zeehelden en levert met de verovering van de Zilvervloot in 1628 een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse strijd om vrijheid en onafhankelijkheid. Hij wordt meerdere malen gevangengenomen en laat zich met een voor die tijd opmerkelijke compassie uit over Indianen en Wilden.

Simon Rozendaal schrijft met plezier en verwondering over het dagelijks leven in de Gouden Eeuw, en vraagt zich met Piet Hein als gids af in hoeverre we ons moeten schamen voor de minder mooie kanten van die geschiedenis, zoals slavernij en kolonialisme. .
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045038797

Simon Rozendaal

Simon Rozendaal

Simon Rozendaal, volgens Villamedia de ‘nestor van de Nederlandse wetenschapsjournalistiek’, schrijft voor Elsevier Weekblad en publiceerde ruim 25 boeken, waaronder 'Alles wordt beter!'. In 2019 verscheen 'Warme aarde, koel hoofd'. In september 2022 verschijnt 'De nul wordt steeds kleiner'.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights