Zo dicht bij Amsterdam

Auteur: Jan Donkers

`Een stedenbouwkundige vergissing'- al snel nadat er in de jaren twintig de eerste woonbuurten waren verrezen, werd Amsterdam ­Noord zo genoemd. Het weerhield de gemeente er niet van deze `vergissing' flink uit te breiden, tot het de middelgrote stad buiten de stad werd die het nu is.

Jan Donkers werd geboren in Amsterdam Noord, en ziet met wrok en liefde om naar de stad van zijn jeugd. En omdat Amsterdam ­Noord zich blijft ontwikkelen, doet dit boek dat ook: uiteindelijk blijkt er een hoop hersteld te zijn aan dit gebied met zijn moeizame geschiedenis.

Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045024653
  • Pagina's: 240 pagina's

Dit boek in de media

'Donkers is bij uitstek degene met wie ik graag meereis, of hij nu naar de Machu Picchu afreist of de pont neemt naar Amsterdam-Noord.' - Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer

'Donkers schrijft zo lekker dat dit boek ook voor iemand die niet van plan is ooit een voet in Noord te zetten een genoegen is.' - VPRO gids

VPRO Gids

'In een even vermakelijk als leerzaam en historisch verantwoord boek schetst Donkers de ontwikkeling van stedenbouwkundige vergissing tot bruisend creatief centrum benoorden het IJ.' - de Volkskrant

De Volkskrant

Jan Donkers

Jan Donkers

Jan Donkers schreef op de middelbare school voor de schoolkrant. Na het behalen van zijn diploma begon hij aan een studie sociologie in Amsterdam, maar maakte die niet af. Donkers werd redacteur van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures. Kort daarop begon hij voor de Volkskrant over popmuziek te schrijven. Daarna begon hij voor NRC Handelsblad onder het pseudoniem Pim de With te schrijven. Voor VPRO-radio presenteerde hij verschillende muziekprogramma's. Ook werd Donkers redacteur van onder andere De Revisor en Hitweek.

Naast schrijver van literaire verhalen en muziekprogramma's maakt Donkers reisreportages. Tevens verzorgde hij geruime tijd buitenland-reportages voor VPRO-radio. Zijn sociologische belangstelling blijkt uit zijn verhalen, die zich meestal afspelen in het eigentijdse milieu van studenten, intellectuelen en kunstenaars.

Donkers is gefascineerd door Amerika en reisde er veel rond. Hij was een jaar professor Dutch Studies in Austin, Texas. Inmiddels is hij dé autoriteit op het gebied van Amerika. 

(Foto: Merlijn Doomernik)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights