Zondagavond

Vonne van der Meer

In 'Zondagavond' van Vonne van der Meer schrijft Robert Blauwhuis in een brief aan zijn dochter, 'Je kunt je dankbaarheid niet in een gat gooien. Plaats van handeling: een appartement aan de Churchilllaan in Amsterdam. Tijd: september, begin jaren negentig. Personages: Robert Blauwhuis, weduwnaar; Freeke, zijn dochter; Mila Salomons, de vrouw die hij in de oorlog in veiligheid heeft gebracht. De vrouwen mijden elkaar als waren zij rivalen in de liefde. Robert heeft zijn leven lang verzwegen wat er gebeurd is toen hij als tweeëntwintigjarige student Mila, toen nog een baby, naar een onderduikadres bracht. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden - 'of moet ik het een wonder noemen? ' - heeft hij haar kunnen redden. Op een zondagavond lukt het hem eindelijk zich uit te spreken. Hij beseft nog maar nauwelijks wat hij al pratende heeft ontdekt, als hem iets overkomt wat hem opnieuw de mond snoert. Dan zijn de vrouwen aan elkaar overgeleverd, en hij aan hen.
€ 16,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025437787
Pagina's
168
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 14 mm
Gepubliceerd
november 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Stemmige, bedachtzame vertelling over schuld, berouw, biecht en verlossing (…) zo helder dat ook de ongelovigste lezer er door geraakt zal worden. - Trouw

’Ronduit meesterlijk is de apotheose. – De Volkskrant

Met empathisch vermogen, oog voor detail (…) Verrassend en intrigerend. – Arjen Fortuin, NRC

Weet als geen ander met weinig woorden veel te zeggen. Lies Schut, De Telegraaf