Zondagsgeld

‘Literair goud.’ – DE VOLKSKRANT
Een jongen beleeft het einde van zijn kindertijd in een armoedig en vergeten stukje Amsterdam: het Bickerseiland van midden jaren zestig. Het is een besloten gemeenschap waarin de familie van de jongen alomtegenwoordig is.
Zijn voorouders hebben zich hier ooit gevestigd, vervolgens hebben de generaties elkaar steeds talrijker opgevolgd en wisten zij op dezelfde vierkante kilometer steeds meer woninkjes te vullen. Dit is de enige wereld die de elfjarige hoofdpersoon van Zondagsgeld kent. Toch voelt hij zich er steeds meer buiten staan, hoezeer hij daar ook tegen vecht. Trefzeker, liefdevol en met oog voor detail tekent Philip Snijder niet alleen het leven in een arme volkswijk, maar ook het opgroeien van een intelligente jongen die van medespeler tot toeschouwer wordt.
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Luisterboek

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473839
  • Duur: 04u 12m 28s
  • Lezer: Frank Rigter

Philip Snijder

Philip Snijder

Philip Snijder studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en debuteerde in 2007 succesvol met Zondagsgeld, dat voortkomt uit zijn kindertijd in de verpauperde achterstandsbuurt die het Amsterdamse Bickerseiland nog was in de jaren zestig. In 'Retour Palermo' zet hij zijn keuze voor autobiografisch gevoede fictie voort en vertelt over een jong Amsterdams stel tijdens hun eerste, ontregelende vakantie op Sicilië.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights