Zusters van Tarakan

Een vrouw. Een oorlog. Een geschiedenis

Auteur: David Meijer
Een jonge vrouw belandt aan de frontlinie tijdens de Japanse invasie van Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo. Een adembenemend boek over een onderbelicht deel van onze geschiedenis.
‘Zusters van Tarakan’van David Meijer is het waargebeurde verhaal van Mila Herman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermist raakte en doodverklaard werd. 75 jaar later reconstrueert haar kleinzoon David haar verhaal, zich baserend op jarenlang onderzoek. Een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s. Op 24 december 1941 staat de 23-jarige Mila Herman, Rode Kruis-helpster der 2e klasse, samen met een twintigtal andere zusters op het vliegveld van Bandoeng, Java. Twee weken geleden heeft Nederland de oorlog verklaard aan Japan. Mila is nog nooit buiten Java geweest, en ze staat op het punt om voor het eerst in haar leven in een vliegtuig te stappen – zonder te weten wat haar plaats van bestemming is. Na een lange tocht arriveren de zusters op Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo. Omgeven door dichte jungle wachten daar honderden soldaten op wat komen gaat. Jong, onervaren en onvoorbereid voegen Mila en haar collega’s zich bij hen. Dan, in het duister van de nacht, door oerwoud dat ondoordringbaar werd geacht, bestormen duizenden Japanse troepen het eiland. De verbinding met Tarakan gaat verloren; aan het thuisfront tast men in het duister. Wat is er met Mila gebeurd?
Lees meer
23,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045044927
  • Pagina's: 336 pagina's

Dit boek in de media

'Ik ben verrast door dit boek. […] Als David Meijer een volgend verhaal schrijft, lees ik het graag.' - Mibreleest

'De Japanse invasie en de korte strijd die erop volgt worden bijzonder levendig weergegeven. Het boek leest als een oorlogsroman. (...) Het besproken werk biedt een interessante blik op een kleine, vrijwel onbekende episode uit de oorlog met Japan. Dit is voor vele lezers, vooral voor Vlamingen, onbekend terrein. Een reden om er zich verderin te verdiepen.' - Humanistisch Verbond

'De lezer raakt spoedig geboeid.'

Parool

'Zusters van Tarakan leest als monument voor Mila Herman en haar 'zusters' aan het oorlogsfront.' - Den Haag Centraal

'Het is de waargebeurde, dramatische geschiedenis die door de schrijver op toegankelijke wijze wordt opgetekend. (…) David Meijer ontrafelt het verhaal (…) en doet dat met een soepele pen.'

Azië Magazine/Down Under

'Een zeer lezenswaardig verhaal over extreem dappere vrouwen.'

Opium op Radio 4

‘Een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s.’ - HRLM

David Meijer

David Meijer

David Meijer (1983) groeide op in Frankrijk, Singapore en Den Haag. Hij studeerde Geschiedenis, werkte voor kunstgaleries en in de zorg, reisde de wereld rond, werd vader en trouwde. Recent keerde hij terug naar de schoolbanken voor een studie Bouwmanagement. 'Zusters van Tarakan' is zijn debuut en verschijnt in juni 2022.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights