Schrijvers

 
<<
 
 • Nadine Maarhuis (1994) raakte tijdens haar studie sociologie gefascineerd door de interactie tussen individuen en schijnbaar onveranderlijke structuren. Als journalist en filmmaker voor onder andere MaatschapWij en Follow the Money vertelt en vertelde ze de verhalen van maatschappijvernieuwers en betekenisvolle ondernemers. 
    Auteur
 • Larissa MacFarquhar schrijft sinds 1998 voor The New Yorker. Ze maakte prachtige portretten van John Ashbery, Barack Obama en Noam Chomsky, en wordt geprezen om de wijze waarop zij dat doet; ze laat mensen van vlees en bloed zien met al hun worstelingen, drijfveren en keuzes. Eerder was ze hoofdredacteur bij Lingua Franca en adviserend redacteur voor The Paris Review. 
    Auteur
 • Anneliese Mackintosh (1982) geeft les in creative writing en was writer-in-residence bij de gevangenis in Edinburgh. Haar debuut 'Het verhaal van iemand anders' werd genomineerd voor de Frank O'Connor Short Story Award, die eerder gewonnen werd door o.a. Jhumpa Lahiri en Haruki Murakami. Volgens Mackintosh is dat boek 'voor 68% waar gebeurd en voor 32% verzonnen. U mag zelf bedenken wat echt is en wat niet.' Haar nieuwste roman 'Stervensgelukkig' verscheen...
    Auteur
 • Margaret MacMillan studeerde aan Oxford University, alwaar zij nu hoofd van Trinity College is. Zij is ook hoogleraar aan de universiteit van Toronto.
  Ze is de achterkleindochter van David Lloyd George.
    Auteur
 • Christian Madsbjerg en Mikkel Rasmussen zijn de oprichters van ReD associates. Beiden hebben als consultant vele Fortune 500-bedrijven geholpen problemen op een nieuwe manier te benaderen en op te lossen. Ze zijn veelgevraagd sprekers op het gebied van innovatie. Madsbjerg heeft filosofie en politieke wetenschappen gestudeerd.
    Auteur
 • Carlos Magdalena wordt ook wel de Plant Whisperer genoemd. Hij is geboren in Gijon, in 1972, en heeft gewerkt als botanicus bij de wereldberoemde Kew Gardens in Londen.
    Auteur
 • Caroline de Maigret (1975) studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne Universiteit in Parijs en werkte als model in New York. Als ambassadeur van UN WOMEN en CARE zet ze zich in voor beter onderwijs voor meisjes. Ze is de muze van Chanel en Lancôme en woont in Parijs met haar dertienjarige zoon. Samen met Sophie Mas schreef ze eerder de wereldwijde bestseller 'How to be Parisian' (Altijd een Parisienne).
    Auteur
 • Geert Mak werd geboren te Vlaardingen op 4 december 1946 als zoon van een gereformeerd predikant. Hij groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam en werkte in de Tweede Kamer als assistent van de toenmalige PSP-fractie.   Van 1972...
    Auteur
 • Deepak Malhotra is hoogleraar aan Harvard Business School. Hij werd al meerdere malen onderscheiden voor zijn publicaties, op het gebied van management, psychologie en onderhandelen. Ook in tv-programma’s is hij een graag geziene autoriteit.
    Auteur
 • Michael S. Malone is als journalist werkzaam voor onder meer The Wall Street Journal en schreef een twaalftal boeken.
    Auteur
 • Nelson Mandela werd in 1918 als koningszoon geboren in de provincie Transkei. Al jong realiseerde hij zich het grote verschil tussen het aanzien dat hij onder zijn stamgenoten genoot en de minachting waarmee hij door de blanke samenleving werd bejegend. Mandela sloot zich aan bij het ANC, een daad waarvoor hij een grote prijs zou moeten betalen. Hij werd geïnterneerd op het gevreesde Robbeneiland en verbleef daar bijna een kwart eeuw. Niettemin zette hij zijn strijd...
    Auteur
 •   Auteur
 
<<