Schrijvers

 
<<
 
 • LISA BOERSEN (1975) studeerde culturele antropologie en literatuurwetenschappen in Amsterdam. Ze maakte programma’s voor De Balie en Paradiso, werkte als redacteur en presentator bij radio en tv en was in 2021 coördinator van het actieplan voor de cultuursector van de npo. Sinds 2022 is ze hoofdredacteur jeugd bij de ntr. Ze schreef meerdere bekroonde kinderboeken, waaronder de succesvolle serie Timo en de oppasninja.
    Auteur
 • Pauline de Bok (1956) studeerde theologie en filosofie. Ze is vertaler en schrijver van literaire non-fictie, en woont
  afwisselend in Amsterdam en op het Oost-Duitse platteland. Haar boek 'Blankow – of het verlangen naar Heimat' werd
  genomineerd voor de M.J. Brusseprijs 2008 en verscheen in een Duitse vertaling, net als haar boek 'Buit, een jachtjaar'
  (2016). In 2021 verscheen 'De poel', dat boek werd genomineerd voor de Jan Wolkers...
    Auteur
 • Niemand heeft zo’n grote naam gemaakt in creatief denken als Dr. Edward de Bono (1933). Al sinds de jaren zestig werkt hij aan methoden en technieken om het mensen makkelijker te maken problemen op te lossen, op welk gebied dan ook. Andere boeken van hem zijn Zes denkende hoofddeksels en De concurrentie voorbij.
    Auteur
 • Aart Bontekoning is organisatiepsycholoog en veranderkundige.
    Auteur
 • Astrid Boon is als orthopedagoge en extern vertrouwenspersoon verbonden aan een veertiental scholen voor Voortgezet Onderwijs in Amsterdam en omstreken.
  Bij Augustus verscheen van Astrid Boon Straf/regels. Praktijkverhalen uit de school over het begeleiden en bijsturen van 'onaanspreekbare' leerlingen.
    Auteur
 • Dr. Anne Boon is geboeid door de dynamieken van menselijke interacties en samenwerkingen. Sinds het behalen van haar doctoraat in 2012 is ze aan de slag als teamcoach en zet ze zich in om individuen en teams in samenwerkingen te empoweren.
    Auteur
 • Jaap Boonstra is hoogleraar management van veranderingen in organisaties aan de Universiteit van Amsterdam en bij de Esade Business School in Barcelona. Hij geldt als dé Nederlandse expert op het gebied van veranderen in organisaties. Hij is auteur van onder meer Leiders in cultuurverandering.
    Auteur
 • Alice Boots studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft historische non-fictie.
    Auteur
 • Esther Bootsma (1964) is journalist, buitenlandredacteur en plaatsvervangend chef van de buitenlandredactie van het NOS Journaal. Eerder werkte ze voor Trouw. Bootsma studeerde journalistiek in Tilburg en geschiedenis in Amsterdam. Ze woont in Bussum. In 2019 verscheen haar boek over de Nederlandse generaal Patrick Cammaert: 'Kijk niet weg'. 
    Auteur
 • Drs. Ingeborg Bosch (1960) is psycholoog en auteur van succesvolle zelfhulpboeken. Ze verwierf bekendheid met de ontwikkeling van de nieuwe therapie Past Reality Integration (PRI). De boeken van Ingeborg Bosch zijn vertaald in het Engels, Frans, Duits en Italiaans. Ingeborg Bosch houdt zich momenteel vanuit haar woonplaats in Zuid-Frankrijk bezig met de PRI in verschillende toepassingsvormen. Ze besteedt het grootste deel van haar tijd aan het opleiden van PRI- therapeuten....
    Auteur
 • Harm Ede Botje schrijft voor Het Parool en Follow the Money en werkte voor Vrij Nederland, VPRO’s Argos en het NPO Radio 1 Journaal. Hij ontving de European Journalism Award en werd twee keer genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel.
    Auteur
 
<<