Schrijvers

 
<<
 
 • Redmond O'Hanlon (1947) is naast avonturier, reisboekenschrijver en wetenschapper ook een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Hij schreef hierover een thesis, Joseph Conrad and Charles Darwin: The Influence of Scientific Thought on Conrad's Fiction. Bij zijn reizen in Borneo, het Amazonegebied en in Congo, speelde het gedachtegoed van Darwin altijd een grote rol. (Foto: Erik Hijweege)
    Auteur
 • Marijn O’Hanlon (1959) werd geboren in Amsterdam en doorliep de Rietveld Academie en een aantal jaar Conservatorium. Ze schreef en trad op met eigen werk, vooral met de band Ma Rain. Sinds 2018 woont ze in Drenthe in een boerderijtje met een ooievaarsnest op het dak.
    Auteur
 • Barack Obama was de 44e president van de Verenigde Staten, van 2008-2016. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede. Hij schreef 'De herovering van de Amerikaanse droom' en in 2020 verscheen 'Een beloofd land', het eerste deel van zijn presidentiële memoires, waarvan in Nederlandse vertaling ruim 60.000 exemplaren verkocht werden. Ook 'Dromen van mijn vader' verscheen in 2020. De Young Adult editie verschijnt in juni 2022.
    Auteur
 • Fokke Obbema werkt bij de Volkskrant, waar hij chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk is geweest. Hij schreef eerder 'China en Europa', dat zowel in het Nederlands als het Engels verscheen. Tegenwoordig legt hij zich voor de krant toe op zingeving. In dat thema verscheen in 2019 zijn boek 'De zin van het leven'. In 2021 verscheen 'Een zinvol leven', met meer gesprekken over de essentie van het bestaan.  (Foto:...
    Auteur
 • Frederik Obermaier (1984) is redacteur van de redactie onderzoeksjournalistiek van de Süddeutsche Zeitung en eveneens lid van het ICIJ. Voor zijn journalistieke werk ontving hij onder meer de CNN Award en de Helmut Schmidtprijs.
    Auteur
 • Bastian Obermayer (1977) is plaatsvervangend hoofd van de redactie onderzoeksjournalistiek van de Süddeutsche Zeitung en lid van het ICIJ.  Voor zijn rapportages en onderzoek ontving hij verscheidene prestigieuze Duitse prijzen. Van zijn hand verscheen eerder Brüder, was hast Du getan?
    Auteur
 • Robert Ogilvie is een expert op het terrein van business intelligence. Hij wordt veelvuldig gevraagd als spreker bij congressen of als discussieleider bij expertmeetings. 
    Auteur
 • FLOCK TOGETHER werd in 2020 opgericht door Ollie Olanipekun en Nadeem Perera en is het eerste Britse vogelaarscollectief voor mensen van kleur. Het collectief organiseert onder andere vogel-toch ten in de natuur, die voor velen de introductie met deze fantastische hobby betekent. Tegenwoordig heeft Flock Together afdelingen door heel het Verenigd Koninkrijk en zelfs internationaal.
    Auteur
 •   Auteur
 • Michael Olpin is erkend expert op het gebied van stressmanagement. Hij is hoofd van het Stress Relief Center in Utah en coauteur van Stress Managementfor Life.
    Auteur
 • William Oncken (1912-1988) doceerde aan meerdere universiteiten en was een veelgevraagd spreker.
    Auteur
 
<<
Verified by MonsterInsights