Schrijvers

 
 
 • Carola Houtekamer (1980) en Freek Schravesande (1982) zijn verslaggever bij nrc.next en NRC Handelsblad. Voor hun eerste verhaal samen namen ze een enkeltje kerncentrale, een dag rondhangen in Borssele. Dat was tien jaar geleden. Sindsdien hangen ze rond in heel Nederland. Geïnspireerd door de lange – soms eindeloze – jaren 70-reportages in Vrij Nederland gaven ze het klassieke journalistieke genre een nieuwe twist. (Foto: Jelmer de Haas)
    Auteur
 • Jorinde Schrijver studeerde Nederlandse letterkunde en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze was verslaggever bij het FD en is nu freelancejournalist.
    Auteur
 • Frederique Schut (1985) studeerde psychologie, communicatie- en cognitieve neurowetenschap in Utrecht, Singapore en Amsterdam. Ze werkte als copywriter en vertaler, en is medeoprichter van het bedrijf Bookarang. In 2012 verscheen haar debuutroman Met Muijs.(Foto: Merlijn Doomernik)
    Auteur
 • Xandra Schutte (1963) is een Nederlands journaliste. Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van het Nederlandse opinieweekblad De Groene Amsterdammer.
    Auteur
 • Jan Paul Schutten schrijft literaire non-fictie voor kinderen. In 2008 én in 2014 ontving hij een Gouden Griffel, en zijn boek Groeten uit 2030 werd bekroond met een Vlag en Wimpel in 2012. In 2009 was Schutten auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, dat verscheen in een recordoplage van 443.000 exemplaren.
    Auteur
 • Géraldine Schwarz (1974) is een Duits-Franse onderzoeksjournaliste en documentairemaakster. Ze schrijft regelmatig voor Le Monde en maakte diverse televisiedocumentaires. Dit is haar eerste boek, waarvan de vertaalrechten direct aan vele landen zijn verkocht. Schwarz woont in Berlijn. (Foto: Astrid di Crollalanza)
    Auteur
 • Samanta Schweblin (1978, Buenos Aires) heeft Filmwetenschappen gestudeerd en woont tegenwoordig in Berlijn. Met haar verhalenbundels won ze vele prijzen, waaronder de Premio Juan Rulfo en de Premio Casa de las Américas. In Spanje won ze in 2015 de Narrativa Breve Ribera del Duero – haar werk werd gekozen uit 856 manuscripten uit 33 landen –, en met haar roman 'Gif' (2016) werd ze genomineerd voor de Man Booker International Prize. Haar nieuwe roman 'Verbinding verbroken'...
    Auteur
 • Monique Schwitter (1972, Zürich) woont sinds 2005 in Hamburg. Eerder studeerde ze toneel en regie in Salzburg en ze trad op in onder andere Zürich, Frankfurt, Graz en Hamburg. In 2010 besloot ze haar acteercarrière te beëindigen om zich volledig aan het schrijven te kunnen wijden.
    Auteur
 • Sinds Bas Luhrmanns verfilming van The Great Gatsby in 2013 staat het leven en werk e van F. Scott Fitzgerald (1896-1940) weer volop in de belangstelling. Teder is de nacht beschouwde hij als zijn meest persoonlijke roman. Zoals hij zelf schreef: ‘Gatsby was een tour de force, maar dit is een geloofsbelijdenis.’
    Auteur
 • Mariëlle Seegers heeft samen met co-auteur Karen Kroonstuiver een halve eeuw ervaring met doelgroepdenken. Ze werkten in allerlei functies, van tekstredacteur tot hoofdredacteur, bij tijdschriften als Vrouw, Ouders van Nu, Hitkrant, Viva, Flair, Zin en Elegance. Samen hebben zij de Doelgroep Academie opgericht en helpen ze diverse merken en bedrijven hun contentstrategie te ontwikkelen.
    Auteur
 • Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de KNAW. Als vaste columnist van Het Parool en Het Financieele Dagblad, twitteraar en veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat.(Foto:...
    Auteur
 • Taiye Selasi groeide op in Boston als kind van een Nigeriaanse en een Ghanese ouder. Ze maakte haar fictie-debuut in Granta met het verhaal ‘Sex lives of African Girls’. Haar romandebuut Ghana ga weg (2013) verscheen in vijftien landen. In 2013 werd ze ook genoemd als een van Granta’s Best of Young British Novelists. Selasi woont tegenwoordig in Rome.(Foto: Nancy Crampton)
    Auteur