Schrijvers

 
 
 • Richard Thaler is de grondlegger van de gedragseconomie. Hij won hiervoor de Nobelprijs voor de economie 2017. Hij is voorzitter van de American Economic Association en professor aan de Graduate School of Business van de universiteit van Chicago. Samen met Cass Sunstein schreef hij de internationale bestseller Nudge, waarin ze de toepassing van gedragseconomie...
    Auteur
 • The Arbinger Institute is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten. Het gedachtegoed en de werkwijze van dit instituut worden in steeds meer landen toegepast.
    Auteur
 • Het leven van Paul Theroux bestaat uit reizen en schrijven. Zijn oeuvre bevat titels als China per trein, De oude Patagonië-expres, Dark Star Safari en Het diepe Zuiden, en de romans De poort naar India en De benedenrivier. Hij woont in Hawaii en op Cape Cod. (Foto: Steve McCurry)
    Auteur
 •   Auteur
 • Ed van Thijn (1934) bekleedde tal van politieke functies: fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, minister van Binnenlandse Zaken, burgemeester van Amsterdam en senator in de Eerste Kamer. In Retour Den Haag en Dagboek van een onderhandelaar gaf hij een persoonlijk verslag van zijn belevenissen in de politiek. Zijn persoonlijke herinneringen aan zijn burgemeesterstijd tekende hij in 2003 op in BM. In 2008 verscheen Kroonprinsenleed, over...
    Auteur
 • Casper Thomas (1983) is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Vanuit zijn huidige standplaats Washington DC schrijft hij ook voor het Het Financieele Dagblad. (Foto: Fjodor Buis)
    Auteur
 • P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de ako Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en in meer dan twintig talen vertaald. Een schrijver die de literaire pers overrompelt met zijn vunzig-vrolijke...
    Auteur
 •   Auteur
 • Henry Timms is directeur van cultureel centrum 92nd Street Y in New York. In 2014 was hij volgens de NonProfit Times ‘Influencer of the Year’.
    Auteur
 • Koenraad Tinel (1934) is beeldhouwer en tekenaar. Al vele jaren graaft hij met zijn werk in de mythen en oerverhalen van de mensheid. Met Scheisseimer (2009) en Flandria Catholica (2010) verschenen de getekende herinneringen aan zijn jeugd tijdens en na de oorlogsjaren.
    Auteur
 • Tinkebell. (1979) is kunstenaar en schrijver, maar liever noemt ze zichzelf verhalenmaker en -verteller. Ze schreef voor OneWorld, schreef voor Het Parool, Kunstbeeld en voor Trouw - een krant die een natuurlijke omgeving bleek te zijn, vanwege haar - in eigen woorden - 'rasmoralisme dat je Christelijk zou kunnen noemen'. Ze werd door het Koninklijk Nederlands Instituut Rome genomineerd als 'gevaarlijkste intellectueel van Nederland'.
    Auteur
 • Lebohang Tlali studeerde fotografie en kunstgeschiedenis in Kaapstad en Bern en was mede-organisator van de 10de Biënnale in Berlijn. Hij is fotograaf, curator en project manager.
    Auteur