Atlas Contact op Lowlands

Naast muziek neemt literatuur altijd een belangrijke plaats in op Lowlands. Ook dit jaar waren er weer verschillende Atlas Contact-auteurs aanwezig op het festival in Biddinghuizen.

Ellen Deckwitz en Hanna Bervoets namen deel aan de Grote Onbedoelde Literatuurshow van Das Magazin, waarin Deckwitz vertelde dat zij inspiratie vindt in allerlei soorten, niet als literatuur bedoelde teksten, hetgeen Bervoets beaamde en bewees door voor te lezen uit haar – naar het bleek – ontroerende en zeer komische Prisma Synoniemenwoordenboek.

LLBervoets LLDeckwitz LLDeckwitzBerv

 

 

 

 

 

 

 

A.H.J. Dautzenberg werkte mee aan Leve Reve, een eerbetoon aan Gerard Reve. Waar andere deelnemers voordroegen, vertelden of zongen, bewees Dautzenberg eer aan de beroemde schrijver door op het podium een kwartier lang, voor zichzelf, te gaan zitten lezen uit diens werk.

P.F. Thomése werd door Rob Waumans geïnterviewd over het succes van De onderwaterzwemmer, waarna acteur Frank Lammers aanschoof om met Thomése te vertellen over de verfilming van J. Kessels: The Novel, waarin Lammers de rol van J. Kessels vertolkt. De trailer werd alvast vertoond.

LLThomese1 LLThomese2
LLThomese4

 

 

 

 

 

 

 

 

LLThomese3
De dag erna trad Adriaan van Dis op in een stamvolle tent – er moesten zelfs mensen geweigerd worden aan de deur. Van Dis sprak er over veel meer dan zijn laatste roman Ik kom terug alleen. Lees hier het Volkskrant-verslag van Van Dis’ optreden.

LLVD1 LLVD2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot was er Anne Broeksma die, uitgedost als de helft van een Siamese tweeling, voordroeg in het programma Magnifique Burlesque Poëtique.

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights