23 mei: Dag van de Gezondheid, met o.a. Rudi Westendorp

We willen graag heel oud worden. Het liefst 100. Het goede nieuws: we worden met z’n allen steeds ouder. Maar … hoe? Als een krasse knar? Of eenzaam en hulpbehoevend? En kunnen wij nú al bepalen hoe fit we strakjes zijn?

Op 23 mei a.s. vindt de Dag van de Gezondheid plaats in CORPUS in Leiden. Tijdens deze middag zijn o.a. Rudi Westendorp, Yvonne Kroonenberg en Steffie van den Oord te gast zijn om te spreken over het thema ‘Iedereen wil 100 worden!’.

Rudi Westendorp, de autoriteit in Nederland over vitaliteit en veroudering, stelt dat veroudering een succesverhaal is. We zijn er als mens in geslaagd steeds ouder te worden, maar zelf zien we ouderdom als last. Wat gaat er mis? En wat kun je doen om je eigen oude dag wél tot een succes te maken? Hierover schreef hij het boek Oud worden zonder het te zijn.

Yvonne Kroonenberg is in haar boek Wees blij dat je ze nog hebt de spreekbuis voor kinderen op leeftijd die noodgedwongen de zorg voor hun hoogbejaarde ouders op zich nemen.

Hoe bijzonder is oud worden? Dat laat Steffie van den Oord zien naar aanleiding van haar boek Eeuwelingen. In haar boek portretteerde zij 100-jarigen. Een groep mensen die de eerste auto’s, radio’s en telefoons meemaakte, maar ook grote historische gebeurtenissen.

Naast de bovenstaande sprekers zal burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, de Dag van de Gezondheid openen en spreekt David van Bodegom over ouderdomsziektes in de toekomst.

Kaarten: 12,50 euro
Tijd: start 14.00 uur
Locatie: CORPUS Experience, Leiden

Meer nieuws

  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht
  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights