A.H.J. Dautzenberg spreekt bij Arti en Amicitiae over literatuur en moraal

A.H.J. Dautzenberg is schrijver, econoom en publiek geweten. En in alle drie die hoedanigheden weet hij de aandacht op zich te vestigen. Als maatschappelijk activist trok hij de aandacht door zijn publiekelijk aangekondigde nierdonatie, door zijn openbare polemiek tegen A.F.Th. van der Heijden’s succesboek Tonio, met het publiceren van fake-interviews, maar vooral door zijn optreden ten behoeve van de pedofielenvereniging Martijn. Hij sloot zich medio 2011 bij deze club aan, niet omdat hij de erotische gevoelens van de andere leden deelde, maar uit protest tegen wat hij ‘de heksenjacht op pedofielen’ noemt.

Het is hem duur komen te staan. Hij kreeg niet alleen kritiek te verduren en doodsbedreigingen, maar zijn publieke steunbetuiging aan Martijn leidde zelfs tot rechtszaken en ontslag.

In een nieuw pamflet Rafelranden van de Moraal laat Dautzenberg zien hoe de tijdgeest onze moraal aantast en hoe de vrijheid van meningsuiting en onze veelgeroemde tolerantie onder invloed van de ‘Nieuwe Braafheid’ bedreigd worden.

In Arti et Amicitiae’s Literaire Salon worden A.H.J. Dautzenberg en Sander Blom, hoofdredacteur van Atlas Contact, ondervraagd door Camiel Hamans. Hij is te gast op 5 april a.s. van 16.00-17.00 uur op Rokin 112. Toegang is gratis. Als altijd zijn na afloop van de Salon de boeken van A.H.J. Dautzenberg te koop. Desgewenst zal hij die signeren.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights