Anna Bijns Lezing met Lionel Shriver

Lionel Shriver geeft woensdag 6 november de Anna Bijns Lezing. De lezing zal gaan over het belang van aandacht voor vrouwen in de literatuur. Na afloop van de lezing wordt Shriver geïnterviewd, waarbij ook het publiek vragen kan stellen.

De Anna Bijns Lezing begint om 20.00 uur in de Vondelkerk te Amsterdam. Kaarten zijn hier te verkrijgen en meer informatie vindt u op de website van de Anna Bijns Prijs.

Lionel Shriver werd bekend met haar de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, dat ook is verfilmd. Recentelijk verscheen haar nieuwe roman, Big Brother. Zowel de Volkskrant, Het Parool als De Standaard beoordeelde dit moet met vier sterren.

Voor zijn televisieprogramma Boeken op reis maakte Wim Brands pas geleden nog een uitzending met Lionel Shriver. Dit interview is hier terug te zien.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights