Ben Lerner en Ali Smith genomineerd voor Folio Prize

Ben Lerner en Ali Smith zijn genomineerd voor de Folio Prize voor het beste Engelstalige boek. De prijs wordt uitgereikt door de Folio Society, de uitgever van bijzondere edities uit de wereldliteratuur.

Lerner is genomineerd met 22.04,  een even hilarische als intelligente roman over seks, vriendschap, herinnering en kunst. De roman werd door de Nederlandse pers uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2014.

Smith is genomineerd met How to be both, waarvan de Nederlandse vertaling in februari bij Atlas Contact verschijnt.  Het een als het ander, zoals de roman zal heten, bestaat uit twee delen die in willekeurige volgorde gelezen kunnen worden. De beide helften van de roman zijn twee versies van een verhaal die elkaar op onverwachte momenten tegenkomen.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights