Binnenlandse en buitenlandse auteurs bij Crossing Border festival

Deze week vindt in Den Haag, Antwerpen en Enschede het literatuur- en muziekfestival Crossing Border plaats. Atlas Contact-auteurs Mirjam Boelsums, Mirjam Brandenburg, Lydia Davis, Annemarie de Gee, Ben Lerner, Joubert Pignon en Jaap Scholten zullen op dit festival hun opwachting maken.

– Op zaterdagavond 17 november treedt Lydia Davis op in Den Haag. Op zondag 18 november treedt zij op in Antwerpen. Deze maand verscheen het tweede deel van haar Collected Stories in Nederlandse vertaling onder de titel Varianten van ongemak.

– Op vrijdagavond 16 november treedt Ben Lerner op in Den Haag. Van Lerner verscheen dit jaar de alom geprezen debuutroman Vertrek van station Atocha.

– Op vrijdagavond 16 november treedt Joubert Pignon op in Enschede. Op zaterdag 17 november treedt hij op in Den Haag. Van Joubert Pignon verscheen dit jaar de droogkomische verhalenbundel Er gebeurde o.a. niets.

– Op vrijdag 16 november treedt Jaap Scholten op in Enschede. Scholten won in 2011 de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek Kameraad Baron.

– Op vrijdagavond 16 november treden Mirjam Boelsums, Mirjam Brandenburg en Annemarie de Gee gezamelijk op in Den Haag. Van alledrie de auteurs verscheen dit jaar een verhalenbundel: Boelsums schreef Dronk, Brandenburg schreef Vondelingen en De Gee schreef Kamermensen.

Op Crossing Border zijn niet alleen fantastische literaire optredens te bewonderen, maar ook prachtige muzikale optredens van onder andere Andrew Bird en The Kyteman Orchestra.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van Crossing Border.

Meer nieuws

 • Arabische vertaling van ‘De kleine De Beauvoir’ van Marja Vuijsje

  18 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 is in Caïro de Arabische vertaling van De kleine De Beauvoir van Marja Vuijsje verschenen. Haar boek is vertaald door Rehab Chaker (Arabiste, tolk - vertaler, adviseur). Eerde...

  Lees het hele bericht
 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda