Binnenlandse en buitenlandse auteurs bij Crossing Border festival

Deze week vindt in Den Haag, Antwerpen en Enschede het literatuur- en muziekfestival Crossing Border plaats. Atlas Contact-auteurs Mirjam Boelsums, Mirjam Brandenburg, Lydia Davis, Annemarie de Gee, Ben Lerner, Joubert Pignon en Jaap Scholten zullen op dit festival hun opwachting maken.

– Op zaterdagavond 17 november treedt Lydia Davis op in Den Haag. Op zondag 18 november treedt zij op in Antwerpen. Deze maand verscheen het tweede deel van haar Collected Stories in Nederlandse vertaling onder de titel Varianten van ongemak.

– Op vrijdagavond 16 november treedt Ben Lerner op in Den Haag. Van Lerner verscheen dit jaar de alom geprezen debuutroman Vertrek van station Atocha.

– Op vrijdagavond 16 november treedt Joubert Pignon op in Enschede. Op zaterdag 17 november treedt hij op in Den Haag. Van Joubert Pignon verscheen dit jaar de droogkomische verhalenbundel Er gebeurde o.a. niets.

– Op vrijdag 16 november treedt Jaap Scholten op in Enschede. Scholten won in 2011 de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek Kameraad Baron.

– Op vrijdagavond 16 november treden Mirjam Boelsums, Mirjam Brandenburg en Annemarie de Gee gezamelijk op in Den Haag. Van alledrie de auteurs verscheen dit jaar een verhalenbundel: Boelsums schreef Dronk, Brandenburg schreef Vondelingen en De Gee schreef Kamermensen.

Op Crossing Border zijn niet alleen fantastische literaire optredens te bewonderen, maar ook prachtige muzikale optredens van onder andere Andrew Bird en The Kyteman Orchestra.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van Crossing Border.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights