Boek met nieuwe feiten over de moord op Kennedy verschijnt in oktober

Op 22 oktober 2013, precies een maand voor de 50ste herdenking van de moord op J.F. Kennedy, verschijnt wereldwijd hét boek dat de geschiedenis over de moord op Kennedy en het moordonderzoek daarna drastisch herschrijft. Auteur is de Amerikaanse onderzoeksjournalist en bestsellerauteur Philip Shenon, voormalig correspondent defensie en regeringszaken van The New York Times. De titel van het boek is nog niet bekend.

Wie Shenons verbijsterende boek leest, ziet de moord op Kennedy en het moordonderzoek voortaan met andere ogen. Toen de Commissie-Warren bezig was uit te zoeken of de moord op de president een eenmansactie was van Lee Harvey Oswald, ging volgens de auteur een aantal machtige personen tot het uiterste om te voorkomen dat de ware toedracht ontdekt zou worden.

Shenon haalt zijn onthullingen uit drie jaar onderzoek en honderden interviews. Het Kennedy-boek is een meeslepend en beeldend relaas vol sterke dialogen, en een deskundig, nauwgezet verslag van er precies gebeurde voor, tijdens en na die tragische dag in november 1963.

Philip Shenon is auteur van de bestseller The Commission. The Uncensored History of the 9/11 Investigation. Hij werkte meer dan 25 jaar als verslaggever voor The New York Times en volgde in Washington de ministeries van Defensie, Justitie en Buitenlandse zaken. Hij woont in Washington, DC. De Amerikaanse uitgever van het boek is Henry Holt.

Vragen van pers en media kunnen naar de afdeling publiciteit non-fictie t.a.v. Marjet Knake

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights