De nieuwe Dimitri Verhulst

In november verscheen Bloedboek, de nieuwe roman van Dimitri Verhulst. Het werk is ook verkrijgbaar in een unieke luxe-editie.

Deze luxe gebonden editie van Bloedboek heeft een eenmalige oplage van 71 exemplaren. Ze zijn gebonden in schapenvacht met rood-op-snee en leeslint, Arabisch genummerd en gesigneerd door de auteur. De luxe-editie heeft een verkoopprijs van € 250. Deze unieke editie is te bestellen via uw boekhandel of door een e-mail te sturen naar bjkiers@atlascontact.nl.

Over Bloedboek

Bloedboek is een hervertelling van de Pentateuch, ‘de vijf rollen’. Dit zijn de eerste vijf boeken van de Bijbel: Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. De naam Septuaginta verwijst naar de 70 mannen die dit werk van het Hebreeuws in het Grieks overzetten.

Dimitri Verhulst keerde terug naar de Bijbel om de schoonheid van de taal, maar toen hij zich aan het hervertellen zette realiseerde hij zich dat de verhalen eigenlijk mooier zijn dan de woorden waarin ze gevat zijn. De eerste vijf Bijbelboeken bevatten de geschiedenis van het ontstaan van de wereld, de verspreiding der volkeren en de wetgeving. Het zijn de verhalen die iedereen wel kent, maar ze worden steeds minder gelezen. Verhulst besloot de verhalen terug te geven aan de taal en verbaasde zich over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden…

‘Verhulst is een van de grootste stilisten van onze hedendaagse literatuur, dat bewijst hij maar weer.’ – NRC Handelsblad

‘Of je nu achtert, vloekt of geërgerd zucht: je bent verkocht. Dit is een van de beste boeken uit het stilaan indrukwekkende Verhulst-oeuvre.’ **** – Het Nieuwsblad

‘Het bastaardvlaams krijgt een verrukkelijke smash van het tennisracket van Verhulst.’ – Humo

Meer nieuws

 • ‘Fantoommerrie’ van Marieke Lucas Rijneveld is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

  21 februari 2020

  Marieke Lucas Rijneveld is met de poëziebundel Fantoommerrie een van de zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2020. De jury wordt gevormd door Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter...

  Lees het hele bericht
 • Peter Venmans met ‘Discretie’ op de shortlist voor de Socratesbeker

  20 februari 2020

  Peter Venmans  is met zijn laatste boek 'Discretie' een van de vijf genomineerden voor de shortlist van de Socratesbeker. Discretie is een prikkelend filosofisch essay over een deugd die verloren ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda