‘De vergelding’ van Jan Brokken wordt tv-serie

 

Na de overweldigende belangstelling voor de filmrechten op De vergelding van Jan Brokken, die resulteerden in indrukwekkende presentaties van verschillende producenten, is een keuze gemaakt. Auteur en Uitgeverij Atlas Contact gaan verder in gesprek met Column Film, winnaar van de Zilveren Nipkowschijf voor hun documentaire over Het Nieuwe Rijksmuseum, om samen te onderzoeken hoe de plannen voor een tv-serie verder ontwikkeld kunnen worden.

“De keuze met welke partij wij een stap verder wilden zetten, was niet gemakkelijk,” zegt Jan Brokken. “Ik ben enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit en de originele ideeën van de filmplannen die aan ons zijn voorgelegd.  Tijdens mijn lezingen merk ik hoezeer de verhalen van de mensen uit Rhoon tot de verbeelding van de lezer spreken. Blijkbaar spreekt het ook tot de verbeelding van de filmmakers. Wat een prettige ervaring!”

Ondertussen zijn er van De vergelding  65.000 exemplaren verkocht.

Voor meer informatie: Uta Matten translation rights * film rights * stage rights

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights