‘De vergelding’ van Jan Brokken wordt tv-serie

 

Na de overweldigende belangstelling voor de filmrechten op De vergelding van Jan Brokken, die resulteerden in indrukwekkende presentaties van verschillende producenten, is een keuze gemaakt. Auteur en Uitgeverij Atlas Contact gaan verder in gesprek met Column Film, winnaar van de Zilveren Nipkowschijf voor hun documentaire over Het Nieuwe Rijksmuseum, om samen te onderzoeken hoe de plannen voor een tv-serie verder ontwikkeld kunnen worden.

“De keuze met welke partij wij een stap verder wilden zetten, was niet gemakkelijk,” zegt Jan Brokken. “Ik ben enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit en de originele ideeën van de filmplannen die aan ons zijn voorgelegd.  Tijdens mijn lezingen merk ik hoezeer de verhalen van de mensen uit Rhoon tot de verbeelding van de lezer spreken. Blijkbaar spreekt het ook tot de verbeelding van de filmmakers. Wat een prettige ervaring!”

Ondertussen zijn er van De vergelding  65.000 exemplaren verkocht.

Voor meer informatie: Uta Matten translation rights * film rights * stage rights

Meer nieuws

 • ‘Fantoommerrie’ van Marieke Lucas Rijneveld is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

  21 februari 2020

  Marieke Lucas Rijneveld is met de poëziebundel Fantoommerrie een van de zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2020. De jury wordt gevormd door Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter...

  Lees het hele bericht
 • Peter Venmans met ‘Discretie’ op de shortlist voor de Socratesbeker

  20 februari 2020

  Peter Venmans  is met zijn laatste boek 'Discretie' een van de vijf genomineerden voor de shortlist van de Socratesbeker. Discretie is een prikkelend filosofisch essay over een deugd die verloren ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda