‘De vergelding’ van Jan Brokken wordt tv-serie

 

Na de overweldigende belangstelling voor de filmrechten op De vergelding van Jan Brokken, die resulteerden in indrukwekkende presentaties van verschillende producenten, is een keuze gemaakt. Auteur en Uitgeverij Atlas Contact gaan verder in gesprek met Column Film, winnaar van de Zilveren Nipkowschijf voor hun documentaire over Het Nieuwe Rijksmuseum, om samen te onderzoeken hoe de plannen voor een tv-serie verder ontwikkeld kunnen worden.

“De keuze met welke partij wij een stap verder wilden zetten, was niet gemakkelijk,” zegt Jan Brokken. “Ik ben enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit en de originele ideeën van de filmplannen die aan ons zijn voorgelegd.  Tijdens mijn lezingen merk ik hoezeer de verhalen van de mensen uit Rhoon tot de verbeelding van de lezer spreken. Blijkbaar spreekt het ook tot de verbeelding van de filmmakers. Wat een prettige ervaring!”

Ondertussen zijn er van De vergelding  65.000 exemplaren verkocht.

Voor meer informatie: Uta Matten translation rights * film rights * stage rights

Meer nieuws

 • ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2020

  29 september 2020

  Zwarte schuur van Oek de Jong is een van de vijf boeken die kans maakt op de Boekenbon Literatuurprijs 2020, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek (fictie of non-fictie).  Zwa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Tussen de schrijvers vlog’ met Nelleke Noordervliet

  29 september 2020

  In deze nieuwe vlog ‘Tussen de schrijvers’ vertelt schrijver Nelleke Noordervliet over haar pageturner ‘De val van Thomas G.’. De "affaire-Thomas G." schokt het land. Media en sociale media ve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda