De werkplek van Joyce in ’t Zandt, vertegenwoordiger non-fictie

Tja, mijn werkplek, dat is een leuke vraag, want ik heb eigenlijk vele werkplekken. Dat komt omdat ik als vertegenwoordiger (of zoals dat officieel heet: accountmanager) werk, wat inhoudt dat ik voor Uitgeverij Atlas Contact de non-fictieboeken verkoop aan de boekhandel en aan grote inkopers zoals Bruna, AKO, Polare, enzovoort.

Daarvoor moet veel gereisd worden door het hele land en dat doe ik per auto, waarin ik per jaar heel wat kilometers afleg. Autorijden doe ik graag en met een handsfree telefoon kan ik ook onderweg dingen voor mijn werk regelen en ben ik bereikbaar voor klanten. Een van de werkplekken is dus de boekhandel, die ik bezoek om onze boeken toe te lichten, aan te prijzen en te verkopen. Ook bespreek ik er wat men met deze boeken kan doen, welke auteurs er lezingen kunnen komen geven, wat men kan verwachten aan publiciteit, welke nieuwe titels er gaan verschijnen.

Dit is afwisselend werk, want elke boekhandel is weer anders en onderscheidt zich door de locatie, de grootte van de winkel, het assortiment en hun klantenkring, en ik probeer daar zo goed mogelijk op in te springen door in overleg met de boekverkoper ervoor te zorgen dat onze boeken de beste verkoopkansen krijgen.

Verder hebben wij meerdere keren per jaar ook inkoopbeurzen voor de boekhandel, waar ik in een paar dagen veel mensen spreek in onze stand vanachter mijn tafel, dus ook dat is weer een werkplek. En dan ben ik minimaal één dag in de week in Amsterdam, op de uitgeverij voor overleg met mijn collega’s van marketing/sales en publiciteit en daar heb ik een eigen bureau.

Tussen dit alles door werk ik ook regelmatig thuis in Breda, op mijn werkkamer of lekker aan de keukentafel.

Kortom, mijn werkplek bevindt zich elke dag weer op een andere plaats en dat vind ik helemaal oké!

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights