Debat n.a.v. Familie is alles

Familie is alles, het nieuwe boek van Margalith Kleijwegt, gaat over de opkomst van de calvinistische moslim en de positieve rol van het geloof. Elma DrayerAhmed MarcouchBoris van der Ham, Sofyan Mbarki en anderen debatteren woensdag 21 mei onder leiding van Arie Boomsma over het thema ‘De calvinistische moslim is een zegen voor de integratie.’ En over de groeiende groep jongeren waar niemand meer greep op heeft; de ‘thuismeisjes’ en de spookburgers die op de bank hangen en onvindbaar zijn voor de autoriteiten.

In samenwerking met stadsdeel West en De Groene Amsterdammer.

Woensdag 21 mei 2014, Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Aanvang 19.30 uur
Toegang gratis

Aanmelden bij Anass Chrifou, a.chrifou@west.amsterdam.nl

 

Isolement – dat zag Margalith Kleijwegt toen ze in 2004 de leerlingen van een vmbo-klas in Amsterdam-West thuis opzocht. In haar boek Onzichtbare ouders (2005) liet ze een wereld zien die normaal gesloten bleef. Het bracht politici in het geweer.

De pubers van toen zijn inmiddels volwassen. Hoe staan ze in het leven? Zijn hun verwachtingen uitgekomen?

Margalith Kleijwegt werkte jaren voor Vrij Nederland en schrijft nu voor TrouwDe Groene Amsterdammer en Linda.

 

Meer nieuws

  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht
  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights