‘Een geschiedenis van België voor nieuwsgierige kinderen (en hun ouders)’ genomineerd voor de Boekenleeuw 2013

Boek.be maakte woensdag 6 maart bekend dat Een geschiedenis van België: voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders van Benno Barnard en Geert van Istendael is genomineerd voor de Boekenleeuw 2013. De uiteindelijke winnaar van deze kinder-/jeugdboekenprijs mag € 10 000,- in ontvangst nemen. Op zaterdag 6 april worden de prijzen uitgereikt in Oostende.

Volgens het juryrapport was de ‘geschiedenis is een plezier om te lezen, door de geestige, grappige en licht ironische toon. Het opent de ogen voor het land waarop je loopt, toont het verleden en hoe dat verleden vandaag nog leeft’.

Van 6 maart tot 5 april kunnen alle genomineerde boeken met een mooie korting aangeschaft worden. Bij iedere titel op www.boekenbeesten.be/prijsbeesten is een uitprintbare kortingsbon te vinden.

http://www.boekenbeesten.be/prijsbeesten

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

  27 mei 2020

  De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronde...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda