‘Een geschiedenis van België voor nieuwsgierige kinderen (en hun ouders)’ genomineerd voor de Boekenleeuw 2013

Boek.be maakte woensdag 6 maart bekend dat Een geschiedenis van België: voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders van Benno Barnard en Geert van Istendael is genomineerd voor de Boekenleeuw 2013. De uiteindelijke winnaar van deze kinder-/jeugdboekenprijs mag € 10 000,- in ontvangst nemen. Op zaterdag 6 april worden de prijzen uitgereikt in Oostende.

Volgens het juryrapport was de ‘geschiedenis is een plezier om te lezen, door de geestige, grappige en licht ironische toon. Het opent de ogen voor het land waarop je loopt, toont het verleden en hoe dat verleden vandaag nog leeft’.

Van 6 maart tot 5 april kunnen alle genomineerde boeken met een mooie korting aangeschaft worden. Bij iedere titel op www.boekenbeesten.be/prijsbeesten is een uitprintbare kortingsbon te vinden.

http://www.boekenbeesten.be/prijsbeesten

Meer nieuws

 • ‘Een heel stabiel genie’: nauwgezette en onthutsende analyse van Trumps presidentschap

  21 januari 2020

  Vandaag verschijnt bij Atlas Contact het boek Een heel stabiel genie van Philip Rucker en Carol Leonnig. Het boek neemt de lezers mee achter de schermen van het Witte Huis en geeft nieuwe details over...

  Lees het hele bericht
 • Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh in gesprek over ‘Kantelpunt’

  17 januari 2020

  Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh gaan samen in gesprek over Kantelpunt onder leiding van Jaap van Straalen. Biodiversiteit gaat niet alleen over neushoorns, koraalriffen en de kikkers va...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda