‘Een geschiedenis van België voor nieuwsgierige kinderen (en hun ouders)’ genomineerd voor de Boekenleeuw 2013

Boek.be maakte woensdag 6 maart bekend dat Een geschiedenis van België: voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders van Benno Barnard en Geert van Istendael is genomineerd voor de Boekenleeuw 2013. De uiteindelijke winnaar van deze kinder-/jeugdboekenprijs mag € 10 000,- in ontvangst nemen. Op zaterdag 6 april worden de prijzen uitgereikt in Oostende.

Volgens het juryrapport was de ‘geschiedenis is een plezier om te lezen, door de geestige, grappige en licht ironische toon. Het opent de ogen voor het land waarop je loopt, toont het verleden en hoe dat verleden vandaag nog leeft’.

Van 6 maart tot 5 april kunnen alle genomineerde boeken met een mooie korting aangeschaft worden. Bij iedere titel op www.boekenbeesten.be/prijsbeesten is een uitprintbare kortingsbon te vinden.

http://www.boekenbeesten.be/prijsbeesten

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rijneveld en ...

  Lees het hele bericht
 • Marketing stagiair (m/v) gezocht!

  21 juni 2022

  We zoeken een creatieve en enthousiaste stagiair (m/v), die volledig leert mee te draaien op onze marketingafdeling. Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze...

  Lees het hele bericht
 • Zaterdag laatste uitzending van de zeer succesvolle serie ‘Eens ging de zee hier tekeer’

  23 juni 2022

  Aanstaande zaterdag 25 juni zendt NPO2 de laatste aflevering uit van de documentaire Eens ging de zee hier tekeer. Deze zeer goed bekeken serie - afgelopen zaterdag meer dan 946.000 kijkers - krijgt m...

  Lees het hele bericht
 • In iedereen schuilt een maker! ‘Maak het af’ boek en podcast gelanceerd

  23 juni 2022

  We hebben allemaal wel zo’n knagend project dat we eigenlijk heel graag zouden willen doen, maar waar we steeds niet aan toekomen. Een boek schrijven. Zelf een fiets bouwen. Eindelijk die droomkeuke...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda