‘Een geschiedenis van België voor nieuwsgierige kinderen (en hun ouders)’ genomineerd voor de Boekenleeuw 2013

Boek.be maakte woensdag 6 maart bekend dat Een geschiedenis van België: voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders van Benno Barnard en Geert van Istendael is genomineerd voor de Boekenleeuw 2013. De uiteindelijke winnaar van deze kinder-/jeugdboekenprijs mag € 10 000,- in ontvangst nemen. Op zaterdag 6 april worden de prijzen uitgereikt in Oostende.

Volgens het juryrapport was de ‘geschiedenis is een plezier om te lezen, door de geestige, grappige en licht ironische toon. Het opent de ogen voor het land waarop je loopt, toont het verleden en hoe dat verleden vandaag nog leeft’.

Van 6 maart tot 5 april kunnen alle genomineerde boeken met een mooie korting aangeschaft worden. Bij iedere titel op www.boekenbeesten.be/prijsbeesten is een uitprintbare kortingsbon te vinden.

http://www.boekenbeesten.be/prijsbeesten

Meer nieuws

 • Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando

  12 september 2019

  Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando. Tot vlak voor zijn dood was deze achtentachtigjarige schilder en schrijver actief. Hij liet niet alleen een collectie schilderijen en tekeninge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en Roelof van Gelder op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs

  7 september 2019

  'De rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde' van Jan Brokken én ‘Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman‘ van Roelof van Gelder staan op de shortlist van de Libris Ges...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda