Feest der letteren op 9 maart

Op zaterdag 9 maart vindt in de Bijenkorf in Amsterdam het Feest der Letteren plaats. Tijdens dit evenement zullen verschillende auteurs signeren, voorlezen, optredens geven en geinterviewd worden.

Van 14.00 tot 16.00 ’s middags zullen diverse schrijvers signeren in de Lichthal op de eerste etage, waaronder Oek de JongNelleke NoordervlietNico Dijkshoorn en Geert Mak.

Vanaf 14.00 uur zal Mieke van der Weij een aantal schrijvers interviewen in het Damcafe. Om 14.00 uur is het de beurt aan Nelleke Noordervliet, direct daarna volgt om 14.15 uur een interview met Oek de Jong. Nelleke Noordervliet schrijft dit jaar het Boekenweekessay en schreef vorig jaar de historische roman Vrij man over de Gouden Eeuw. Van Oek de Jong verscheen eind 2012 het magnum opus Pier en oceaan.

Van Nico Dijkshoorn verscheen onlangs Dijkshoorn kijkt kunst, waarin hij ons op een totaal nieuwe wijze naar de kunst in het Kröller-Müller Museum laat kijken. Van Geert Mak verscheen in 2012 Reizen zonder John, het boek waarin hij in de voetsporen van John Steinbeck treedt en het Amerika van vroeger en nu onderzoekt.

Meer nieuws

 • Nieuwe Tussen de schrijvers vlog: Stephen Williams over blockchain

  26 juni 2019

  In een nieuwe 'Tussen de Schrijvers Vlog' spreekt Marcella met techjournalist Stephen P. Williams, schrijver van ‘Blok voor blok. Een gids in blockchain voor iedereen’. Waarom besloot hij juist ov...

  Lees het hele bericht
 • Wanda Reisel en Reggie Baay genomineerd voor Halewijnprijs 2019

  26 juni 2019

  De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschene...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda