Festival Literaire Meesters over Hemingway

Het Literatuurhuis organiseert van 24 november tot 4 december het festival Literaire Meesters over Ernest Hemingway. Het is de vierde editie van het festival, dat eerder in het teken stond van de Portugese schrijver Pessoa, de Spaanse auteur Lorca en de Nederlandse dichter Slauerhoff. Tijdens de festivalweek is er volop aandacht voor de Amerikaanse auteur Hemingway in de vorm van lezingen, voordrachten, theatervoorstellingen en een filmprogramma.

Op 2 december is er een speciale avond over Afscheid van de wapenen. Het wordt een avond over Hemingway in de Eerste Wereldoorlog en over schrijven in tijden van oorlog. Jasper Henderson gaat in dit programma met Jan van Mersbergen en Serge van Duijnhoven in gesprek over de literaire verbeelding van de oorlog. Nieuw toegevoegd aan het programma is Geert Buelens, auteur van onder andere Europa! Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog. Henderson spreekt met het panel over het beeld dat Hemingway toont in zijn roman A farewell to arms. Hoe hebben anderen de Grote Oorlog verbeeld? Feit en fictie gingen bij Hemingway vaak hand in hand. En dat is bij de beeldvorming rond andere, meer recente oorlogen zoals in Vietnam of Irak niet anders. Journalistiek en literatuur bepalen in grote mate wat we over de oorlog te weten komen.


Deze avond is onderdeel van festival Literaire Meesters. Het volledige programma vind je hier.

Tickets zijn te koop via de website van Literaire Meesters.

Meer nieuws

  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht
  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights