Friso Schotanus zondag te gast bij OVT

Aanstaande zondag is Friso Schotanus, auteur van De beste sigaret voor uw gezondheid, te gast bij OVT op radio NPO 1. De uitzending is tussen 10.00 en 12.00.

Over De beste sigaret voor uw gezondheid

‘Ken je het verlangen naar een sigaret, naar die gelukkige tijd dat je nog rookte?’ Bij deze regels van Rutger Kopland slaakt menig ex-roker een zucht van verlangen. Maar de sigaret is meer dan een slechte gewoonte van vroeger. Het was het symbool van vrijheid in Europa, kort na de oorlog. Het symbool van onafhankelijkheid voor de eerste vrouwen die durfden te roken. Het symbool van onbegrensde mogelijkheden voor wie zich een momentje de Marlboro Man wilde voelen. En van gezondheid voor de arts in de Camel-reclame in de jaren vijftig. In De beste sigaret voor uw gezondheid beschrijft Friso Schotanus de opkomst, de zegetocht en de ondergang van de sigaret in de westerse wereld. Hier roken we steeds minder, maar nog altijd is de sigaret een economische factor van betekenis: buiten de westerse wereld wint de sigaret nog dagelijks duizenden nieuwe zielen.

Meer nieuws

  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht
  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights