Geert Mak ontvangt de Comeniusprijs 2015

In de Grote Kerk Naarden wordt 21 maart 2015 de Comeniusprijs 2015 uitgereikt aan Geert Mak.

De jury van de Comeniusprijs heeft Geert Mak de prijs toegekend vanwege zijn grote bijdrage aan de kennis van en inzicht in de contemporaine geschiedenis bij een breed publiek.   Zijn zeer leesbare en toegankelijke reisverhalen over Europa (In Europa – reizen door de twintigste eeuw ) en Amerika (Reizen zonder John ) zijn in dat opzicht baanbrekend. Geert Mak doet dit alles met een welhaast onuitputtelijke energie en een grote creativiteit. In dit opzicht is de overeenkomst met Jan Amos Comenius opmerkelijk.

De Comeniusprijs werd eerder toegekend aan Prof.dr.Robbert Dijkgraaf, aan Prof.dr.Paul Schnabel en aan Prof. dr.ir.Louise Fresco.In alle gevallen mede omdat zij zeer actief zijn in het overdragen van (wetenschappelijke ) kennis aan aan het algemene publiek.   Eind 2014 werd bekend dat Geert Mak op 16 april a.s. de Gouden ganzenveer 2015 ontvangt.

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights