Haro Kraak te gast bij Nooit Meer Slapen

Haro Kraak was 17 september te gast bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen van de VPRO. Ester Naomi Perquin sprak met Haro over zijn debuut Lekhoofd, dat 8 september uitkwam bij Atlas Contact. De roman gaat over Noah Kremer, een jongen met synesthesie, wat betekent dat hij geluiden kan proeven en letters en cijfers in kleuren ziet. Samen met zijn vriend Teun gaat hij op een ontdekkingstocht van de zintuigen om de grenzen van de perceptie te verkennen.

Haro Kraak studeerde sociologie en journalistiek en is verslaggever en tv-recensent van de Volkskrant, waar hij schrijft over media, populaire cultuur en literatuur. Hij publiceerde eerder al korte verhalen in verschillende literaire tijdschriften.

U kunt de aflevering hier beluisteren.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights