‘Het rijbewijs van Nematollah’ van Marja Vuijsje is genomineerd voor de E. du Perronprijs 2015

Marja Vuijsje is met haar boek Het rijbewijs van Nematollah genomineerd voor de E. du Perronprijs 2015. Samen met de auteurs Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke maakt zij kans op deze prijs, die wordt toegekend aan personen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan een beter begrip van de multiculturele samenleving.

In Het rijbewijs van Nematollah vertelt Marja Vuijsje het verhaal van een gewone Iraanse familie. Een gezin dat in de jaren zestig net als miljoenen anderen naar Peyton Place keek. Hun lotgevallen staan centraal in deze aangrijpende, ruim een eeuw omvattende kroniek. Maar de indrukwekkende geschiedenis van Iran komt ook voorbij, met als apotheose de Iraanse Revolutie en de diaspora van talloze families, onder wie de nazaten van Nematollah.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en het brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc).

Op donderdagavond 21 april vindt de prijsuitreiking plaats.

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights