Het verhaal van Twitter: van start-up tot miljardenbedrijf

Vandaag vindt de langverwachte beursgang van Twitter plaats. De prijs van de aandelen liep de afgelopen dagen op tot 26 dollar per aandeel. Daarmee is het bedrijf zo’n 18 miljard dollar waard. Twitter heeft inmiddels 230 miljoen maandelijks actieve gebruikers, maar maakt nog geen winst. De site verloor in het derde kwartaal ruim 60 miljoen dollar.

Op woensdag 20 november verschijnt bij uitgeverij Business Contact het boek De Twitter story, waarin we voor het eerst een kijkje achter de schermen krijgen van het bedrijf, zijn oprichters en de stormachtige ontwikkeling die zij doormaakten.

Wat begon als een van de vele start-ups in Silicon Valley ontwikkelde zich al snel tot een verhaal over vriendschap en verraad, over macht en heerschappij en over geloof in je product. Twitter bleek al snel een explosieve uitvinding die de wereld zou veranderen. Journalist Nick Bilton reconstrueerde het verhaal van Twitter aan de hand van talloze bronnen en gesprekken met insiders. Bloedstollend en ontroerend tegelijk.

Meer nieuws

  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

    17 mei 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

    Lees het hele bericht
  • Adriaan van Dis presenteert deze zomer VPRO Zomergasten

    16 mei 2024

    Adriaan van Dis  presenteert dit seizoen het interviewprogramma VPRO Zomergasten.  Van 21 juli tot en met 25 augustus 2024 is VPRO Zomergasten elke zondagavond live te zien op NPO 2. Sinds Adriaa...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights