Hoogtijdagen voor het korte verhaal in internationaal literair prijzencircus

Deze maand werden de longlists van twee grote internationale literaire prijzen bekend gemaakt. Drie Atlas Contact-auteurs zijn genomineerd voor de Sunday TimesEFG Private Bank Short Story Award. De winnaar van deze korte verhalenprijs wordt bekendgemaakt op 22 maart en wint een bedrag van 30.000 pond. Jurylid en romanschrijver Andrew O’Hagan prijst het spectulaire niveau dat het korte verhaal in de hedendaagse literatuur bereikt heeft.

De Dominicaans-Amerikaanse schrijver Junot Díaz is genomineerd met zijn verhaal ‘Miss Lora’ uit de bejubelde verhalenbundel Zo raak je haar kwijtMark Haddon, de Britse schrijver van o.a. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht en Het rode huis, is genomineerd met zijn verhaal ‘The Gun’. De Schotse schrijfster Ali Smith ten slotte, die in Nederland faam verwierf met haar roman Als niet dan zou, is voor deze prijs genomineerd met haar verhaal ‘The Beholder’.

Op 22 mei wordt de tweejaarlijkse International Booker Prize uitgereikt. Eén van de genomineerden is Lydia Davis, de veelgeprezen Amerikaanse schrijfster die het genre van het korte verhaal opnieuw uitvond met haar scherpe, filosofische en absurdistische verhalen gebundeld in Bezoek aan haar man en Varianten van ongemak.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights