Ivanov en Het compostcirculatieplan op longlist van Libris Literatuur Prijs 2017

Ivanov van Hanna Bervoets en Het compostcirculatieplan van Anton Valens staan op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2017. Dat is op maandag 6 februari bekend gemaakt.

De jury, onder leiding van Janine van den Ende -medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation, selecteerde 18 boeken. Hanna Bervoets won met Ivanov de BNG Bank Literatuur Prijs 2016 en in januari 2017 de Frans Kellendonk-prijs. Anton Valens ontving afgelopen november de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman Het compostcirculatieplan.

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs, de prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, zal op maandag 20 maart wereldkundig worden gemaakt. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandag 8 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt 65.000 euro. Vorig jaar won Connie Palmen met ‘Jij zegt het’.

De overige genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs 2017 staan vermeld op de officiële website van de organisatie: www.librisliteratuurprijs.nl .

 

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights