Jan Brokken te gast bij Kunststof Radio over ‘De vergelding’

Jan Brokken praatte 24 januari met Petra Possel inKunststof Radio (Radio 1, 19.00 uur) over zijn nieuwe boekDe vergelding. Een dorp in tijden van oorlog.
Ronald Hoeben maakte over De vergelding een mini-documentaire

Tientallen reacties stromen binnen op het interview van vijftig minuten dat Petra Possel afgelopen donderdagavond Jan Brokken afnam voor Kunststof Radioter gelegenheid van het verschijnen van De vergelding. ‘Echt fantastische radio,’ sms-te een luisteraar direct na de uitzending, tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1. ‘Top-radio,’ vond een andere luisteraar. ‘Eindelijk hoor ik van iemand hoe het was in de oorlog dagelijks, ‘ mailde Marja Kool-van den Ban. ‘Tegenwoordig bekijkt men vanuit nu en oordeelt vanuit nu. Dat stoort zo. Jan Brokken voelt het zo goed aan! Het was echt elke dag oorlog! Die angst vergeet je nooit.’ Een luisteraar uit Leiden: ‘Wat was het mooi, wat was het goed! Een interview om door een ringetje te halen. Erg knap hoe Brokken steeds benadrukte dat hij niet wilde oordelen en dat hij zo goed begreep waarom het zo kon lopen.’ Een luisteraar uit Rotterdam: ‘Hulde aan Petra Possel die een zeer bevlogen Jan Brokken het ene na het andere verhaal ontlokte. Die man vertelt zoals hij schrijft: weergaloos goed, adembenemend.’ ‘Heel bijzonder,’ twitterde Alexander Pechthold. ‘Ook ik heb mijn hele jeugd in Rhoon gewoond.’ Suzanne Fels twitterde: ‘Wat een cadeau na een dag hard werken. Las net hartstochtelijk In het huis van de dichter. Ik denk dat De vergelding ook zo prachtig is.’

Meer nieuws

 • Arabische vertaling van ‘De kleine De Beauvoir’ van Marja Vuijsje

  18 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 is in Caïro de Arabische vertaling van De kleine De Beauvoir van Marja Vuijsje verschenen. Haar boek is vertaald door Rehab Chaker (Arabiste, tolk - vertaler, adviseur). Eerde...

  Lees het hele bericht
 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda