Jan Brokken te gast bij Kunststof Radio over ‘De vergelding’

Jan Brokken praatte 24 januari met Petra Possel inKunststof Radio (Radio 1, 19.00 uur) over zijn nieuwe boekDe vergelding. Een dorp in tijden van oorlog.
Ronald Hoeben maakte over De vergelding een mini-documentaire

Tientallen reacties stromen binnen op het interview van vijftig minuten dat Petra Possel afgelopen donderdagavond Jan Brokken afnam voor Kunststof Radioter gelegenheid van het verschijnen van De vergelding. ‘Echt fantastische radio,’ sms-te een luisteraar direct na de uitzending, tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1. ‘Top-radio,’ vond een andere luisteraar. ‘Eindelijk hoor ik van iemand hoe het was in de oorlog dagelijks, ‘ mailde Marja Kool-van den Ban. ‘Tegenwoordig bekijkt men vanuit nu en oordeelt vanuit nu. Dat stoort zo. Jan Brokken voelt het zo goed aan! Het was echt elke dag oorlog! Die angst vergeet je nooit.’ Een luisteraar uit Leiden: ‘Wat was het mooi, wat was het goed! Een interview om door een ringetje te halen. Erg knap hoe Brokken steeds benadrukte dat hij niet wilde oordelen en dat hij zo goed begreep waarom het zo kon lopen.’ Een luisteraar uit Rotterdam: ‘Hulde aan Petra Possel die een zeer bevlogen Jan Brokken het ene na het andere verhaal ontlokte. Die man vertelt zoals hij schrijft: weergaloos goed, adembenemend.’ ‘Heel bijzonder,’ twitterde Alexander Pechthold. ‘Ook ik heb mijn hele jeugd in Rhoon gewoond.’ Suzanne Fels twitterde: ‘Wat een cadeau na een dag hard werken. Las net hartstochtelijk In het huis van de dichter. Ik denk dat De vergelding ook zo prachtig is.’

Meer nieuws

 • Marokkaanse trots op het WK voetbal

  7 december 2022

  Met een plaats in de kwartfinales laten Marokkaanse voetballers dit WK zien dat ze tot de beste teams van de wereld behoren! Lees er meer over in Marokkaanse trots  waarin sportjournalisten Thomas Ri...

  Lees het hele bericht
 • ‘Zij zei’ van Jodi Kantor en Megan Twohey als filmeditie verkrijgbaar voor ebook en audioboek

  5 december 2022

  Bij Atlas Contact is sinds deze week de filmeditie verkrijgbaar van het audio- en e-book van Zij zei, (She said). Het audioboek is te beluisteren op Storytel en het ebook is via alle gangbare e-boekka...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda