Lionel Shrivers ‘Big Brother’ in nieuw tv-programma Wim Brands

Op 1 september gaat Boeken op Reis van start, het nieuwe televisieprogramma van Wim Brands waarin hij schrijvers in het buitenland opzoekt. De uitzending over Lionel Shriver, die misschien wel het meest bekend is van haar bestseller We moeten het even over Kevin hebben, wordt op 29 september uitgezonden.

Shriver ontvangt Brands bij haar thuis in New York en gaat met hem in gesprek over Big Brother, haar nieuwe roman die op 23 september zal verschijnen. In het boek buigt ze zich over een van de grootste problemen van de westerse samenleving: vetzucht. De aanleiding voor het boek vormde de dood van haar eigen broer aan de gevolgen van obesitas in 2009. De andere schrijvers die Brands opzoekt zijn Karl Over Knausgård, David Grossman, Annie Proulx, David Sedaris en Claire Vaye Watkins.

Vooruitblikkend: op 6 november brengt Lionel Shriver een bezoek aan Amsterdam en verzorgt er de Anna Bijns-lezing 2013. In de volgende nieuwsbrief leest u hoe u daarbij kunt zijn.

Klik hier voor meer informatie over Brands’ nieuwe boekenprogramma Boeken op Reis.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights