Literaire talkshow Waumans & Victoria

Op 25 april vindt een nieuwe editie van de wervelende talkshow Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel plaats in De Brakke Grond. De schrijvende gastheren Rob Waumans en Ivo Victoria ontvangen onder meer Wilfried de Jong en Connie Palmen.

Connie Palmen schuift aan bij het befaamde Extravaganzenbord, met Palmens nieuwste roman Jij zegt het als inzet. De talkshow is aan de vooravond van de bekendmaking van de Libris Literatuurprijs, waar Palmen op de shortlist staat. De Vlaamse schrijver Paul Baeten Gronda wordt geheel in Italiaanse stijl ondervraagd over het leven en schrijven in Borgosesia, in de Italiaanse Alpen. Roos van Rijswijk is te gast om te praten over haar debuutroman. Wilfried de Jong komt voordragen uit zijn onlangs verschenen verhalenbundel Zweefduik, waarmee hij afscheid neemt van de sportverhalen. Muziek komt van de Vlaamse indie-artiest Douglas Firs. Ook de vaste sidekick van de show is weer van de partij: one-woman showband Milena Haverkamp.

Waumans en Victoria is een laagdrempelige show waarin zowel gevestigde namen als jong talent worden verleid om de verhalen achter hun boeken en schrijversschap prijs te geven. In een intieme setting ontstaan op die manier geestige en ontroerende gesprekken waarin schrijvers het achterste van hun tong laten zien. Het literair spektakel bestaat uit wisselende rubrieken, die elk hun eigen invalshoek hebben. Het is toegankelijk voor zowel de echte lezer als degene die in geen jaren meer een boek heeft aangeraakt.

Maandag 25 april 2016

De Brakke Grond, Amsterdam

20:30u (deuren open 20:00u)

€10 – €3 (voorverkoop €2 korting)

Meer informatie op de website en op Facebook.

 

 

Meer nieuws

  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht
  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights