Luk Van Haute wint Filter Vertaalprijs

Luk Van Haute heeft de Filter Vertaalprijs 2015 gewonnen met zijn bloemlezing Liefdesdood in Kamara. En andere Japanse verhalen. De prijs ter waarde van €10.000 is uitgereikt tijdens het literatuurfestival City2Cities in Utrecht.

De jury koos daarmee voor “een vertaling waarmee de vertaler een meesterproef afleverde, een project dat een enorme stilistische reikwijdte vertegenwoordigt. Het bekroonde werk is bovendien ook nog eens een intrigerende ontdekkingstocht waarin de lezer wordt meegezogen, een reis door een literatuur en een cultuur die ver van ons afstaat, die we minder kennen dan zou moeten. Een boek, ten slotte, waarin de vertaler persoonlijke voorkeuren laat spelen waarvoor hij alle verantwoordelijkheid draagt en zichzelf zonder aarzelen in het geding brengt. Indringend vertalen en cultureel ambassadeurschap komen in Liefdesdood in Kamara. En andere Japanse verhalen op indrukwekkende wijze samen.”

Naast Liefdesdood in Kamara waren vertalingen van Anneke Alderlieste, Gerard Cruys, Josephine Rijnaarts, Jan Pieter van der Sterre en Ira Wilhelm genomineerd.

Meer nieuws

 • Gezocht: stagiair bureauredactie non-fictie

  14 september 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij en meewerken aan het uitgeven van onze prachtige boeken? Mail een motivatiebrief en cv aan Fieke Janse, fjanse@atlascontact.nl of Helen Zwaan, hzwaan@atlasc...

  Lees het hele bericht
 • Magazine De Club van Echte Lezers #7

  23 september 2021

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek.   Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets v...

  Lees het hele bericht
 • Vijf auteurs van Atlas Contact te gast bij ILFU 2021

  21 september 2021

  Van 23 september tot 2 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Jeanette Winterson, Ayaan Hirsi Ali, Rebekka de Wit, ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda