MaartenJan Hoekstra over ‘Dorp, stad, land’ in De Taalstaat op Radio 1

MaartenJan Hoekstra was zaterdag 18 april te gast bij het programma De Taalstaat op Radio 1. Hij was hier naar aanleiding van zijn nieuwe boek Dorp, Stad, Land. De Lage Landen in woorden.

Nederland en België zijn de twee dichtst bevolkte landen van Europa. Gezien de waterrijke ligging van de Lage Landen  is dat eigenlijk een wonder. De historie van woorden als strand, hunebed, molen en riool kan de ontwikkeling van onze streken als geen ander belichten. Daarom vertelt dit boek de bijzondere geschiedenis van het landschap en de bewoning aan de hand van de woorden die er door de eeuwen heen voor zijn gebruikt.

 

Luister hier het interview terug.

 

Meer nieuws

 • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

  11 april 2024

  Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

  Lees het hele bericht
 • 4 boekentips voor de Maand van het Natuurboek

  9 april 2024

  In de maand april vieren we het voorjaar met de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze maand worden de mooiste natuurboeken in het zonnetje gezet. Uitgeverij Atlas Contact heeft een rijke geschiedenis...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights