Marcel Kurpershoek speciaal gezant voor de Syrische oppositie

Sinds twee weken is ambassadeur Marcel Kurpershoek, arabist en auteur van o.a. Volg de wolken (over reizen in Oost-Turkije en langs de Turks-Syrische grens), In limbo, op de grens van Syrië en Irak, de essaybundel Wie Luidt de Doodsklok over de Arabieren, en Woest Arabie (reizen met bedoeienendichters), in Istanbul begonnen als speciaal gezant voor Syrië. Hij onderhoudt contacten met Syrische oppositiegroepen, autoriteiten en collega-gezanten.

Marcel Kurpershoek was eerder ambassadeur in Polen, Turkije, Pakistan en Afghanistan, en werkte als diplomaat in Egypte, Syrie en Saoedi-Arabie, en voor de NAVO in Brussel en de VN in New York. Zijn werk over Arabische stammen en hun mondelinge literatuur is internationaal vermaard. Kurpershoek is in de Arabische regio ‘extra oren en ogen’ voor onze minister van Buitenlandse Zaken.

Meer nieuws

 • Belangrijk bericht over geplande auteursoptredens

  1 december 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die 26 november zijn aangekondigd hebben een impact op de geplande optredens van onze auteurs. We proberen de agenda op deze website up-to-date te houden maar helaas is de ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2021

  24 november 2021

  Het einde van 2021 komt steeds dichterbij. Hoog tijd voor binnen- en buitenlandse media om de balans op te maken wat betreft de beste boeken van het afgelopen jaar. Hieronder een overzicht van de tite...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiaires op de afdeling pr en marketing fictie & non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Marjoleine Kars wint internationale geschiedenisprijs met ‘Bloed in de rivier’

  3 december 2021

  Blood in the river (Bloed in de rivier) van de Nederlandse Marjoleine Kars is op 2 december bekroond met de internationale Cundill History Prize 2021. Deze internationale prijs wordt jaarlijks uitgere...

  Lees het hele bericht
 • Joël Broekaert tekent contract bij Atlas Contact voor drie boeken

  3 december 2021

  Culinair schrijver Joël Broekaert tekent een contract voor drie boeken bij uitgeverij Atlas Contact. De rechten werden in een grote veiling verkocht door Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literar...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda