Marcel Kurpershoek speciaal gezant voor de Syrische oppositie

Sinds twee weken is ambassadeur Marcel Kurpershoek, arabist en auteur van o.a. Volg de wolken (over reizen in Oost-Turkije en langs de Turks-Syrische grens), In limbo, op de grens van Syrië en Irak, de essaybundel Wie Luidt de Doodsklok over de Arabieren, en Woest Arabie (reizen met bedoeienendichters), in Istanbul begonnen als speciaal gezant voor Syrië. Hij onderhoudt contacten met Syrische oppositiegroepen, autoriteiten en collega-gezanten.

Marcel Kurpershoek was eerder ambassadeur in Polen, Turkije, Pakistan en Afghanistan, en werkte als diplomaat in Egypte, Syrie en Saoedi-Arabie, en voor de NAVO in Brussel en de VN in New York. Zijn werk over Arabische stammen en hun mondelinge literatuur is internationaal vermaard. Kurpershoek is in de Arabische regio ‘extra oren en ogen’ voor onze minister van Buitenlandse Zaken.

Meer nieuws

 • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

  16 april 2024

  In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

  11 april 2024

  Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights