Marcel Kurpershoek speciaal gezant voor de Syrische oppositie

Sinds twee weken is ambassadeur Marcel Kurpershoek, arabist en auteur van o.a. Volg de wolken (over reizen in Oost-Turkije en langs de Turks-Syrische grens), In limbo, op de grens van Syrië en Irak, de essaybundel Wie Luidt de Doodsklok over de Arabieren, en Woest Arabie (reizen met bedoeienendichters), in Istanbul begonnen als speciaal gezant voor Syrië. Hij onderhoudt contacten met Syrische oppositiegroepen, autoriteiten en collega-gezanten.

Marcel Kurpershoek was eerder ambassadeur in Polen, Turkije, Pakistan en Afghanistan, en werkte als diplomaat in Egypte, Syrie en Saoedi-Arabie, en voor de NAVO in Brussel en de VN in New York. Zijn werk over Arabische stammen en hun mondelinge literatuur is internationaal vermaard. Kurpershoek is in de Arabische regio ‘extra oren en ogen’ voor onze minister van Buitenlandse Zaken.

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights