Meridiaan Uitgevers van Overamstel naar Atlas Contact

Overamstel uitgevers en uitgeverij Atlas Contact maken bekend dat met ingang van 1 januari jongstleden de activiteiten van Meridiaan Uitgevers zijn overgegaan van Overamstel uitgevers naar uitgeverij Atlas Contact. Met de overname zijn ook de aan Meridiaan Uitgevers verbonden auteurs, alsmede uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra, overgegaan. Tot de auteurs behoren o.a. Hilary Mantel, Rafael Chirbes, Jonas Jonasson, Charles Lewinsky, Dorit Rabinyan en Dinaw Mengestu.

Martijn Griffioen, directeur Overamstel uitgevers: “De verkoop van Meridiaan was niet gepland maar door de groei van Overamstel-uitgeverijen Hollands Diep, Lebowski en The House of Books en door de komst van Derksen, Van Egmond & Derksen, zijn we blij met de ruimte die Atlas Contact kan bieden aan de verdere ontwikkeling van Meridiaan en haar auteurs.”

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever van uitgeverij Atlas Contact: “De komst van uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra is een prachtige uitbreiding van ons team, de titels van Meridiaan zijn een uitstekende aanvulling op ons fonds. Daarin wordt door een diversiteit aan schrijvers en onderwerpen de veelzijdigheid van de wereld weerspiegeld. De hoge kwaliteit van de auteurs van Meridiaan en het internationale karakter van dat fonds zullen dit verder versterken. Wij zijn bijzonder blij met deze versterking en verheugen ons op de samenwerking.”

Overamstel uitgevers bestaat uit de volgende uitgeverijen: Carrera, Derksen, Van Egmond & Derksen, Hollands Diep, Horizon, Lebowski, Moon en The House of Books. Met deze uitgeverijen is Overamstel uitgevers actief binnen vrijwel alle genres: literatuur, sportboeken, thrillers, kinderboeken, kookboeken en geschiedenis.

Uitgeverij Atlas Contact is uitgever van zowel Nederlandstalige als vertaalde literatuur en literaire non -fictie. Zij geeft o.a. Julian Barnes, Jan Brokken, Jeroen Brouwers, Ian Buruma, Adriaan van Dis, Francis Fukuyama, Geert Mak, Vonne van der Meer, Mensje van Keulen, Steven Pinker, Salman Rushdie, Simon Schama, Dick Swaab, P.F. Thomése, Dimitri Verhulst en Bert Wagendorp uit.

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda