Midas Dekkers schrijft Lofrede op ‘Erik of het klein insectenboek’ van Bomans

Midas Dekkers schrijft dit jaar De Lofrede op Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans, het boek dat centraal staat tijdens de campagne Nederland Leest 2013.

Zijn ode aan Bomans’ klassieker komt in de speciale Nederland Leest-editie van Erik of het klein insectenboek die in november door de openbare bibliotheken aan hun leden wordt cadeau gedaan.

Naturalis Biodiversity Center in Leiden staat de hele maand november in het teken van Erik of het klein insectenboek.
Op vrijdag 1 november wordt in Naturalis op feestelijke wijze het landelijke startschot gegeven voor Nederland Leest. Op zaterdag 30 november kunnen leden van de openbare bibliotheek gratis naar Naturalis met de Nederland Leest-pocket.
Nederland Leest.

Midas Dekkers (Haarlem, 1946) is bioloog en auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij is bekend om zijn volstrekt eigen insteek van thema’s en zijn originele kijk op zowel mens als dier. Deze zijn bijvoorbeeld terug te vinden in zijn boeken Lief dier (over bestialiteit), De larf (over kinderen) en Lichamelijke oefening (over sport). Hij schreef onder andere voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en de Vara-gids en had meer dan 25 jaar lang een column in het Radio 1 – programma Vroege Vogels. In 2009 schreef Dekkers het Boekenweekessay Piep. Een kleine biologie der Letteren. Zijn meest recente werk is Rood, over zijn bewondering voor roodharige vrouwen.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights